(KURIR TV)LEGENDE VAS ZOVU DOĐITE NA MARATON! Šampioni oduševljeni srpskim glavnim gradom
Foto: Marina Lopičić

(KURIR TV)LEGENDE VAS ZOVU DOĐITE NA MARATON! Šampioni oduševljeni srpskim glavnim gradom

Ostali sportovi -

Velikani svetske atletike uživali u obilasku Beograda i izrazili želju da tokom velike trke bude što više nasmejanih ljudi s kojima će se družiti.

Hajmo, hajde svi na ulicu. Da trčimo zajedno ili da podržimo one koji će trčati!

Najveća imena u istoriji svetske atletike, njih sedmoro, biće promoteri 30. jubilarnog Beogradskog maratona, a juče su imali priliku da se upozanju sa istorijom i zanimljivim mestima u našoj prestonici. Nakon što su svi redom izrazili želju da danas na ulicama vide što više ljudi, kako bi potvrdili i upotpunili sliku koju imaju o Beogradu. Za martonsku i polumaratonsku trku prijavljeno je oko 7.000 trkača iz sedamdeset država, a ne sumnjamo da će na trci zadovoljstva u kojoj svi mogu da učestvuju biti oboreni dosadašnji rekordi.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Roza Mota, Lase Viren, Galina Čistjakova, Bob Bimon, Majk Pauel, Havijer Sotomajor i Kevin Jang imali su juče priliku da, pored ostalih vrednosti Beograda, obiđu i Hram Svetog Save, koji je na njih ostavio najjači utisak. Svako malo se čulo "wow", posebno kada smo ušli u gotovo potpuno sređenu kriptu, a legendarni Jang nam se poverio:

- Impresivno, zaista impresivno. Priznajem da sam osetio kako mi nešto prolazi kroz telo kada smo sišli dole. Posebno su me zadivile freske i sigurno ću sve ovo proučiti kad se vratim kući. Moju suprugu zanimaju ovakve stvari, napravio sam fotografije za nju i siguran sam da ću moći da joj prenesem deo impresija.

Kondicija

I gradonačelnik trči polumaraton

Siniša Mali trenirao celu zimu!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali biće među poznatim ličnostima koji će trčati na ovogodišnjem Bepograskom maratonu. Iako će se mnogi oprobati u trci zadovoljstva, Mali je ispred sebe postavio mnogo zahtevniji zadatak, pa će trčati polumaraton (21,1 km). Da je ovo shvatio veoma ozbiljn dokaz je i ova fotografija od pre nekoliko meseci kada je gradonačelnik trenirao čak i po snegu. Trenirao je na različitim lokacijama i ukpno pterčao oko 350 kilometara. Polumaraton će trčati i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić. Svaka čast!

IDEA je u godini jubileja Beogradskog maratona potpisala novi trogodišnji ugovor sa ovom sportskom manifestacijom i četvrti put zaredom biće deo ove trke. Zato ne oklevajte. Pripremite se i vi da zajedno s nama istrčite svoju trku s Beogradom i najuspešnijim svetskim atletičarima, jer ko na maraton dođe, taj maraton i stvara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track