LEPE VESTI POSLE GODINU DANA: Šumaher prepoznaje svoju suprugu i decu!
Foto: Reuters

Nemac se povredio 29. decembra prošle godine na skijanju

LEPE VESTI POSLE GODINU DANA: Šumaher prepoznaje svoju suprugu i decu!

Ostali sportovi -
Bivši vozač F1 Filip Štrajf rekao je da sedmostruki svetski šampion počinje da pokazuje znake oporavka

PARIZ - Legenda Formule 1 Nemac Mihael Šumaher, koji je pre godinu dana zadobio teške povrede glave zbog čega je mesecima bio u komi, počeo je da prepoznaje članove svoje porodice.

Bivši vozač Formule 1 Francuz Filip Štrajf - inače blizak sa porodicom Šumaher, koji je i sam 1989. preživeo tešku nesreću, nakon koje je ostao paralizovan, rekao je da sedmostruki svetski šampion počinje da pokazuje znake oporavka.

"Šumaheru je bolje. Iako još nije počeo da govori, on komunicira ocima. Počeo je da prepoznaje članove svoje porodice - svoju suprugu i decu, ali i dalje ima velikih problema sa pamćenjem", rekao je Štrajf.

On je dodao da je sve informacije u vezi zdravstvenog stanja Šumahera dobio direktno od njegove supruge Korine, kao i od profesora Sajana.

On je naglasio da bi Šumaher jednog dana možda mogao da vrati pamćenje, ali da je u ovom trenutku to veoma teško.

"Kada sam se ja svojevremeno, posle mesec i po dana, probudio iz kome ničega se nisam sećao", podseća Štrajf i dodaje da je Šumaher upravo iz tih razloga i prebačen na kućni oporavak "kako bi bio u porodičnom okruženju koje bi ga potaklo da što brže obnovi pamćenje"

Šumaher je pretrpeo teške povrede glave na skijanju u francuskim Alpima 29. decembra prošle godine, da bi posle šest meseci u komi bio prebačen na rehabilitaciju, prvo na kliniku u Švajcarskoj, a potom u septembru na kućni oporavak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track