LIGA ŠAMPIONA: Partizan nemoćan protiv Pro Reka
Foto: Fonet

Drim-tim bez problema na Banjici

LIGA ŠAMPIONA: Partizan nemoćan protiv Pro Reka

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Partizana izgubili su večaras u Beogradu od italijanskog Pro Reka sa ubedljivih 7:18 (1:3, 1:5, 2:4, 3:6) u devetom kolu Grupe B lige Lige šampiona.

Partizan je tako upisao šesti poraz u Ligi šampiona, odnosno ostao je na dva trijumfa i jednom remiju, dok je aktuelni šampion Evrope stigao do sedme pobede.

Nikola Jakšić i Lukas Gilen su postigli po dva gola za ekipu Vladimira Vujasinovića, a u strelce su se još upisali i Gavril Subotić, Radomir Drašović i Mateja Asanović.

U redovima Pro Reka najefikasniji je bio Mateo Aikardi sa četiri gola, Filip Filipović, Aleksandar Ivović, Sandro Sukno, Dušan Mandić i Andrea Fondeli su dali po dva, dok su Andrija Prlainović i Duško Pjetlović po jednom pogodili mrežu Partizana.

Crno-beli su na meču na Banjici Pro Reku pružili otpor koliko su mogli, a sjajna italijanska ekipa je već posle prve dve četvrtine pokazala u kom će se pravcu utakmica odvijati.

U nastavku, Pro Reko je samo povećavao prednost da bi na kraju stigao do ubedljive pobede.

Partizan takmičenje u Ligi šampiona završava 18. maja utakmicom protiv Solnoka.

Trener Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da su njegovi igrači delimično ispunili zadatke.

"Od momaka sam tražio da se bore od početka do kraja, u čemu su i delimično uspeli. Protiv daleko iskusnije, fizički jače ekipe nismo mogli mnogo više. Ovaj meč nam je koristio da na pravi načen udjemo u takmičarski ritam pred polufinale plej-ofa i prvi meč sa Radničkim u sredu", rekao je Vujasinović.

Vaterpolista italijanske ekipe Duško Pijetlović rekao je da je razlika u kvalitetu dve ekipe manja nego što to rezultat pokazuje.

"Igrači Partizana su sa previše respekta ušli u meč sa Pro Rekom. Očekivao sam jači otpor. Medjutim, mi smo odigrali na najvišem mogućem nivou, jer bliži nam se kraj sezone, ulazimo u najbolju formu, a s druge strane Partizan nije pružio sve što može. Žao mi je što nisu uspeli da pruže maksimum", rekao je Pijetlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track