MAJČINIM STOPAMA: Ćerka predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović osvojila srebro u klizanju
Foto: Index.hr

Vicešampionka

MAJČINIM STOPAMA: Ćerka predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović osvojila srebro u klizanju

Ostali sportovi -
Klizanje je prilično popularno u porodici predsednice Hrvatske, pošto se i njen sin Luka bavi klizanjem

Katarina Kitarović, ćerka predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, osvojila je srebrnu medalju u klizanju u kategoriji mlađih juniorki na nacionalnom prvenstvu.

Kako prenose lokalni mediji, prva dama Hrvatske pomno je pratila nastup svoje ćerke na prvenstvu koje je održano neposredno posle fudbalske utakmice reprezentacija Hrvatske i Norveške koju je Kolinda takođe pratila sa tribina. Kolinda je na toj utakmici uslikana dok pije pivo, što čega se našla na udaru navijača Hajduka.

Katarina Kitarović rođena je 2001. godine i trenutno živi u Briselu. U Zagreb je doputovala samo zbog učešća na prvenstvu Hrvatske. Naslednica prve dame Hrvatske osvojila je srebro i pre pet godina kada se takmičila u kadetskoj konkurenciji, a želja joj je da jednog dana učestvuje na Olimpijskim igrama.

"Gledala sam klizanje na televiziji i rekla roditeljima da želim da se bavim tim sportom. Počela sam u klubu Leda. Svi su mi sportovi jako dragi, ali bih u klizanju želela da nastupim na Olimpijskim igrama", rekla je Katarina koja se prethodno isprobala u tenisu, ritmičkoj gimnastici i gimnastici.

Inače, klizanje je prilično popularno u porodici predsednice Hrvatske, pošto se i njen sin Luka bavi klizanjem, a ni samoj Kolindi nije strano da stane na klizaljke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track