MARKO TOMIĆEVIĆ PREŠAO U KK VAL: Veliko pojačanje za klub iz Sremske Mitrovice
Foto: KSS

Olimpijac u gradu na Savi

MARKO TOMIĆEVIĆ PREŠAO U KK VAL: Veliko pojačanje za klub iz Sremske Mitrovice

Ostali sportovi -
Kajakaški reprezentativac Srbije, Marko Tomićević od nove sezone braniće boje Kajakaškog kluba "Val" iz Sremske Mitrovice.

Činjenica da je Tomićević, bronzani sa svetskog prvenstva u Milanu u dvosedu na 1000 metara, odlučio da se ubuduće takmiči za "Val", istovremeno označava i povratak tog kajakaškog kluba na velika vrata u svet kajaka, uz svesrdnu podršku lokalne samouprave.

"Kao što u privredi pokušavamo i uspevamo da oživimo nekadašnje simbole grada, poput „Mitrosa“ i brodogradilišta, tako nam je ideja da i u sportu oživimo jedan od najvećih simbola, a to je KK "Val" i da uložimo u generacije koje dolaze", naglasio je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

Prethodnih nekoliko godina kajakaški klub Val je iznedrio nekoliko mladih talenata, koji čekaju svoju priliku i iza kojih će stati grad i u finansijskom smislu. Prvi korak je i ulazak u klub kajakaša Marka Tomićevića, koji će ove godine učestvovati na Olimpijskim igrama.

"To je samo jedna od stvari koja će doprineti afirmaciji ovog sporta i kajakaškog kluba i pomoći ovim mladim ljudima, koji su željni dokazivanja, a koji već imaju zapažene rezultate u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, da postanu prepoznatljivi i da ovaj sport postane brend i zaštitno lice Sremske Mitrovice", istakao je Nedimović.

Sa druge strane, Tomićević je veoma zadovoljan prelaskom u novi klub.

"Velika mi je čast da budem u klubu koji ima tako dugu i uspešnu istoriju kao što je 'Val'. Nadam se da će zbog mene neki novi klinci početi da treniraju ovaj sport i da će olimpijske medalje nastaviti da dolaze u ovaj klub", naglasio je Marko Tomićević po potpisivanju ugovora sa novim klubom.

Marko Tomićević jedan je od 10 članova kakajaške reprezentacije Srbije koji je obezbedio normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u avgustu ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track