MIHAELOV PRIJATELJ TVRDI: Šumaher živi u mukama, paralizovan je i ima problema sa pamćenjem
Foto: Reuters

Filip Štrajf posetio slavnog nemačkog vozača

MIHAELOV PRIJATELJ TVRDI: Šumaher živi u mukama, paralizovan je i ima problema sa pamćenjem

Ostali sportovi -
Šumaher je zbog teških povreda glave zadobijenih 29. decembra prošle godine na skijanju u francuskim Alpima do juna bio u veštački izazvanoj komi. Onda je prebačen u rehabilitacionu kliniku u Lozani, a od pre dva meseca je na kućnom oporavku

PARIZ - Sedmostruki svetski šampion u F1 Mihael Šumaher je paralizovan i ima problema sa govorom i pamćenjem, izjavio je prijatelj nemačkog vozača Filip Štrajf.Štajf je bivši vozač F1, a od 1989. godine nalazi se u invalidskim kolicima, pošto je paralizovan posle sudara na test vožnjama u Brazilu uoči početka sezone."Mihael je paralizovan i nalazi se u invalidskim kolicima. On ne može da priča i ima problema sa pamćenjem. On se nalazi sa porodicom pa će lakše da se oporavi. Njegovo stanje je bolje, ali je sve relativno. To je veoma teško", rekao je Štrajf.

Francuz i Nemac su dugogodišnji prijatelji, a Štrajf je često posećivao Šumahera dok je bio u bolnici u Grenoblu.Šumaher je zbog teških povreda glave zadobijenih 29. decembra prošle godine na skijanju u francuskim Alpima do juna bio u veštački izazvanoj komi. Onda je prebačen u rehabilitacionu kliniku u Lozani, a od pre dva meseca je na kućnom oporavku.Menadžerka Šumahera Sabin Kem rekla je da je Stref izneo "svoje mišljenje", kao i da nije imao kontakt sa porodicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track