Mihail Dudaš održao olimpijski čas u Sremskim Karlovcima
Foto: OKS

Druženje

Mihail Dudaš održao olimpijski čas u Sremskim Karlovcima

Ostali sportovi -

U okviru „olimpijske tribine“, Dudaš je novim drugarima pokazao medalju osvojenu u Holandiji i objasnio im kako izgleda jedan njegov dan tokom priprema i na koji način se trenira desetoboj

Olimpijski komitet Srbije organizovao je još jedan Olimpijski čas, a ovog puta s mališanima se družio naš najbolji desetobojac Mihail Dudaš, dvostruki učesnik Olimpijskih igara i osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Ovoliko mi je bilo lepo... Dudaš sa novim drugarima
Ovoliko mi je bilo lepo... Dudaš sa novim drugarima

U okviru „olimpijske tribine“, Dudaš je novim drugarima pokazao medalju osvojenu u Holandiji i objasnio im kako izgleda jedan njegov dan tokom priprema i na koji način se trenira desetoboj. Naš atletičar posebno je skrenuo pažnju školarcima na štetnosti dopinga, a podelio je s njima i iskustva iz olimpijskog sela, te im otkrio kako izgleda boraviti tamo i hraniti se u restoranu predviđenom samo za sportiste tokom trajanja Olimpijskih igara.- Velika mi je čast što sam ovde sa vama u ime Olimpijskog tima Srbije jer sam imao i tu čast da budem deo tima koji je predstavljao Srbiju ovog leta na Olimpijskim igrama u Riju - rekao je Dudaš.Učesnici olimpijskog časa imali su priliku da kroz različite radionice i aktivnosti steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima - olimpijskim herojima današnjice. Najmlađi osnovci su imali priliku da kroz olimpijsku bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju. U ovoj knjizi oživljena su grčka božanstva i lik Pjera de Kubertena, a deca se na duhovit i jednostavan način upoznaju s Olimpijskim igrama od vremena nastanka antičkih igara, pa sve do stvaranja modernih Olimpijskih igara.

Nenad MilenkovićUVEK SMO UZ OVAKVE AKCIJEPredsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković zahvalio je Olimpijskom komitetu i Mihailu Dudašu što su kroz ovu akciju posetili Karlovce, a učesnicima Olimpijskog časa je poručio koliko je važan sport.- Nadam se da ste na Olimpijskom času shvatili da je sport bitan u vašim životima jer čini da budete zdravi, srećni i veseli. Sremski Karlovci će uvek podržati ovakve akcije i promociju sporta, olimpizma i zdravog načina života uopšte. Drago mi je što je danas sa nama pre svega veliki čovek i sportista Mihail Dudaš, koji s mnogo energije pristupa deci i mladima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track