MOK KAŽNJAVA NEPOSLUŠNE: Tri boksera pala zbog klađenja
Foto: Profimedia

Pravo veselje

MOK KAŽNJAVA NEPOSLUŠNE: Tri boksera pala zbog klađenja

Ostali sportovi -

Zbog nesportskog ponašanja i kršenja etičkog kodeksa, te integriteta sporta Irci Majkl Džon Konlan (24), Stiv Džerard Doneli (27) i reprezentativac Velike Britanije Entoni Fauler (25) moraće da istrpe sankcije

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) objavio je da je kaznio trojicu boksera zbog klađenja tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Zbog nesportskog ponašanja i kršenja etičkog kodeksa, te integriteta sporta Irci Majkl Džon Konlan (24), Stiv Džerard Doneli (27) i reprezentativac Velike Britanije Entoni Fauler (25) moraće da istrpe sankcije i da prođu brojne aktivnosti kako bi i ubuduće mogli da učestvuju na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Nevaljali... Entoni Fauler , Stiv Džerard Doneli  i Majkl Džon Konlan
Nevaljali... Entoni Fauler , Stiv Džerard Doneli i Majkl Džon Konlan

U saopštenju Međunarodnog olimpijskog komiteta navodi se da su pomenuti bokseri uhvaćeni u nedozvoljenim radnjama tokom Igara kako u olimpijskom selu, tako i van njega. Olakšavajuća okolnost za trojicu sportista je to što se nisu kladili na svoje mečeve, odnosno nisu nameštali borbe, nego su se jednostavno kladili na druge borbe i sportove, čemu ne sme da bude mesta među sportistima.G. F.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track