NAJAVIO OBARANJE DRUGOG SVETSKOG REKORDA: Rade Savić osvojio prvenstvo Srbije sa podignutih 260 kg
Foto: Kurir Sport

Prvenstvo Srbije

NAJAVIO OBARANJE DRUGOG SVETSKOG REKORDA: Rade Savić osvojio prvenstvo Srbije sa podignutih 260 kg

Ostali sportovi -
Srpski takmičar je aktuelni evropski i svetski prvak i rekorder u GPC federaciji, a pokušaće da obori svetski rekord u WUAP federaciji

Treće državno prvenstvo u GPC federaciji u benč presu obeležio je Rade Savić koji je bio apsolutni pobednik sa podignutih 260 kilograma. Na prvenstvu koje je održano u Paraćinu učestvovalo je 120 takmičara.

"Zadovoljan sam dosadašnjom formom. Radujem se činjenici da se za ovo takmičenje prijavio veliki broj takmičara, iz godine u godinu taj broj je sve veći pa ne treba brinuti za budućnost ovog sporta", kaže Savić.

Srpskog takmičara u narednom periodu očekuju dva važna takmičenja, jedno u Pragu a drugo u Las Vegasu.

"Sledeće takmičenje koje me očekuje održaće se u Češkoj u Pragu od 16. do 18. juna u WUAP federaciji. Moram da napomene da prvi put nastupam u ovoj federaciji. Svetski rekord u ovoj federaciji iznosi 250 kilograma. Daću sve od sebe da i u ovoj federaciji postavim svetski rekord i predstavim svoju zemlju u najlepšem mogućem svetlu. Posle toga očekuje me možda i moje najvažnije takmičenje u GPC federaciji, Svetsko prvenstvo u Las Vegasu. Napomenuću da sam u GPC federacije tri godine za redom evropski prva i dve godine svetski prvak i rekorder. Ukoliko u Pragu u WUAP federaciji oborim svestki rekord onda bih bio vlasnik svetskog rekorda u dve federacije", kaže Savić za Kurir sport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track