NAVIJAČI IZ BARA: Provocirali su nas jer smo Srbi
Foto: Nebojša Mandić

Zabranjeno im da uđu na utakmicu

NAVIJAČI IZ BARA: Provocirali su nas jer smo Srbi

Ostali sportovi -
Policija je stvarala nepotrebnu tenziju, smetalo im je što smo iz Bara i što pevamo srpske pesme, tvrdi Dejan Đurović

Navijačima rukometne reprezentacije Srbije iz Bara onemogućeno je da sa tribina prate meč sa Crnom Gorom, tvrdi poslanik Demokratskog foruma Dejan Đurović.Iako su imali uredno kupljene karte od 20 evra, više od 300 navijača nije moglo da uđe u dvoranu i navija za Ilića, Vučkovića, Ivezića i društvo.- Bio sam sa navijačima Srbije sve vreme. Važno je napomenuti da su to sve momci iz Bara, da smo imali srpske zastave i da smo pevali srpske pesme. Namerno nam nisu dozvolili ulazak u dvoranu. Mrcvarili su nas više od dva sata i stvarali nepotrebnu tenziju. Kao da nam u Bar dolaze neprijatelji, a ne rukometaši iz bratske države - priča za Kurir magistar Dejan Đurović i dodaje:- Uredno i mirno smo čekali da uđemo u dvoranu, a onda mi je u 20.05 časova, kad je utakmica već počela, načelnik centra bezbednosti za Bar rekao da ima naređenje po kom ne sme da nas pusti u dvoranu. Tada sam mu rekao da sam narodni poslanik i da preuzimam svu odgovornost za navijače samo da nam se dozvoli ulazak.O paljenju albanske zastave Đurović kaže:- Nisam video da je iko od nas palio bilo čiju zastavu. To je klasično podmetanje. Što da srpski navijači nose albansku zastavu na meč dve bratske države Crne Gore i Srbije? Svi smo kupili karte po ceni od 20 evra i tražićemo povraćaj novca.Meč je završen 23:23, a obe reprezentacije imaju velike izglede za plasman na EP.

Državni sekretarPERUNIČIĆ: SVE JE BILO OKPovodom dešavanja u Baru na rukometnoj utakmici državni sekretar za sport Predrag Peruničić je rekao:- Nije bilo nepoželjnih Srba i zabrane prodaje karata srpskim navijačima. Organizatori utakmice nisu pravili diskriminaciju među navijačima i svi koji su želeli, mogli su da kupe karte.

StopI DANCI LUPILI RAMPUDa su nepoželjni osetili su i fudbalski navijači, kojima je zabranjeno da sa obeležjima Srbije posmatraju kvalifikacionu utakmicu za EP između dve selekcije u Kopenhagenu, u subotu od 20.40 sati.- Prema našim informacijama, FS Srbije u dogovoru sa danskom fudbalskom federacijom nije trebovao karte za srpske navijače. U skladu s tim, FSS dobiće 150 VIP ulaznica - tvrdi Peruničić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track