NIŠKI KIK-BOKSERI DOMINIRALI: Nikola Lazarević svetski šampion, Ratkić i Paunović osvojili srebro
Foto: KBK Niš

Veliki uspeh Srbije

NIŠKI KIK-BOKSERI DOMINIRALI: Nikola Lazarević svetski šampion, Ratkić i Paunović osvojili srebro

Ostali sportovi -

Reprezentativci Srbije iz Kik-boks kluba "Niš", na Svetskom juniorskom kik boks prvenstvu u Dablinu (Irska) napravili su veliki uspeh osvojivši tri medalje: jednu zlatnu i dve srebrne.

Nikola Lazarević je pobedom nad Kupijaj Mateušom iz Poljske u finalu Svetskog prvenstva u Dablinu u kategoriji -57 kilograma, nastavio šampionski put.

Višestruki prvak Srbije, šampion Balkana, postao je i svetski šampion. Lazarević se plasirao u finale pobedom nad Grkom Cohataridisom Panajotisom.

Stefan Paunović (-75 kg - juniori), osvojio je srebrnu medalju, jer je u finalu Svetskog prvenstva za poen bio bolji Poljak Šimanovski Adrijan. Paunović je u eliminacijama zabeležio pobede protiv reprezentativca Poljske Burdana, a u drugom kolu protiv Rusa Alekseja.

Srebrnu medalju osvojio je i Danilo Ratkić (-67 kg - juniori), pobedama nad Muradom iz Ukrajine i Radoslavom Kostovim iz Bugarske, u borbi za zlatnu medalju nije dao svoj maksimum i u finalu je zasluženo slavio reprezentativac Turske Rasim Sejdioglu.

Srbiju je na najjačem juniorskom takmičenju u godini, predstavljalo 10 takmičara, osvojivši 9 medalja: 3 zlatne, 4 srebrne i 2 bronzane.

Nikola Lazarević, Foto: KBK Niš
Nikola Lazarević, Foto: KBK Niš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track