OBRADOVALI MALIŠANE: Olimpijski čas sa Tomićevićem, Zorićem i Paspaljem na Sajmu sporta
Foto: Oks.org.rs

OBRADOVALI MALIŠANE: Olimpijski čas sa Tomićevićem, Zorićem i Paspaljem na Sajmu sporta

Ostali sportovi -

Prvog dana Međunarodnog sajma sporta u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije organizovan je "Olimpijski čas" na kojem su se olimpijski vicešampioni iz Rija, kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić, kao i potpredsednik OKS Žarko Paspalj družili sa osnovcima i odgovarali na njihova pitanja.

Školarcima je bilo zanimljivo da saznaju kako su Marko i Milenko odlučili da treniraju kajak, o čemu su razmišljali za vreme finalne trke u Riju i kako su proslavili osvajanje olimpijske medalje. Milenko je rekao da je pre kajaka trenirao rukomet i fudbal, a Marko da je zbog zaljubljenosti sa vaterpola prešao na kajak. Naši srebrni kajakaši rekli su da je posle finala ostao mali žal zbog "izgubljenog" zlata, ali da je Tokio nova prilika.

Foto: oks.org.rs
Foto: oks.org.rs

Žarko Paspalj rekao je školarcima da je važno da se bave sportom, ali isto tako da uče i da budu dobri đaci.

Foto: oks.org.rs
Foto: oks.org.rs

Prvog dana Sajma sporta štand Olimpijskog komiteta obišao je veliki broj posetilaca. Najmlađi su se oprobali u interaktivnim radionicama i takmičarskim igrama, dok su stariji testirali mobilnu aplikaciju TreninGO, poput kajkaša Tomićevića i Zorića.

Sutra od 13 časova na centralnom terenu Hale 1 biće promovisana mobilna aplikacija TreninGO, a sa vežbačima će trening odraditi olimpijska vicešampionka iz Rija Tijana Bogdanović i veslač Nenad Beđik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track