ODBOJKAŠICE GRABE KA RIJU: Srbija savladala i Japan!
Foto: Fonet

Sedmi trijumf u nizu

ODBOJKAŠICE GRABE KA RIJU: Srbija savladala i Japan!

Ostali sportovi -
Odbojkašice Srbije savladale su direktnog konkurenta u borbi za olimpijsku vizu i zadražale šanse za plasman u Rio

SENDAI - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Japana sa 3:2 (24:26, 25:17, 25:14, 21:25, 15:9) u utakmici osmog kola A grupe Svetskog kupa.

Odbojkašice Srbije savladale su direktnog konkurenta u borbi za olimpijsku vizu i zadražale šanse za plasman u Rio.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 28 poena, dva manje imala je Brankica Mihajlović, a Milena Rašić 16.

Izabranice selektora Zorana Terzića takmičenje nastavljaju u trećoj fazi u gradu Komakiju, a naredni rival je Kuba u petak od osam sati po našem vremenu.

Terzić: Velike čestitke devojkama na svemu što su uradile u JapanuSelektor ženske reprezentacije Srbije Zoran Terzić čestitao je danas odbojkašicama na svemu što su uradile na Svetskom kupu u Japanu i kazao da ekipa i preostale mečeve treba da odigra najbolje što može.

“Pre svega, zaista velike čestitke devojkama, ne samo na ovoj utakmici nego na svemu što su napravile na ovom Svetskom kupu. U ovakvoj konkurenciji pobediti ne samo svetskog prvaka, nego i evropskog šampiona i ekipe kao što su domaćin Japan, zaista je veliki uspeh i na tome im treba čestitati”, rekao je Terzić posle današnje utakmice.

Takmičenje se sada seli u Komaki, gde Srbiju čekaju utakmice sa Kubom, Kenijom i Argentinom.

“Ostale su nam još tri utakmice u kojima smo sigurno favoriti, gde bi bilo realno da ih dobijemo. Ali, bez obzira na rezultat, koji je fantastičan, još nismo sigurni putnici za Rio. Malo jeste čudno, malo jeste šteta, ali igraćmo najbolje što možemo do kraja ovog prvenstva i čekati na rasplet situacije”, rekao je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track