OGLASIO SE VK CRVENA ZVEZDA: Crveno-beli o drakonskoj kazni i vidovitim sudijama iz Hrvatske
Foto: Fejsbuk

Zvanično saopštenje kluba

OGLASIO SE VK CRVENA ZVEZDA: Crveno-beli o drakonskoj kazni i vidovitim sudijama iz Hrvatske

Ostali sportovi -
Vaterpolo klub Crvena zvezda izdao je saopštenje za javnost povodom kažnjavanja kluba od strane Upravnog odbora Triglav regionalne lige

Vaterpolisti Zvezde pobedili su u nedelju Vojvodinu sa 10:9 u 12. kolu regionalne lige, ali su se oglušili o kaznu Takmičarske komisije.

Upravni odbor regionalnog takmičenja nije dozvolio registraciju trojice novih igrača ’crveno-belih’ Filipa Kljajevića, Dragana Draškovića i Srđana Aksentijevića, zbog čega je Zvezdi izrečena oštra kazna. Kljajević, Drašković i Aksentijević su nastupili za Zvezdu u duelu sa Radničkim, koji su dobili sa 8:5, ali je utakmica zbog kršenja pravila registrovana pobedom Kragujevčana. Uz to, ’crveno-belima’ je oduzeto šest bodova, pokrenut je disciplinski postupak, a klub će morati da plati i 5.000 evra.

U Zvezdi tvrde da je klub uredno po pravilima izvršio registraciju spornih igrača.

"BVK Crvena zvezda je uredno prijavila i registrovala igrače, Filipa Kljajevića, Dragana Draškovića i Srdjana Aksentijevića, a sve to izvršeno je po pravilniku krovne organizajije LEN i VS Srbije.BVK Crvena zveda kažnjena je po pravilniku o "obavezi nastupa", Propozicija TRVL, član 2, a po tački 2.5, koja kaže:

- U slučaju odustajanja ekipe s pojedine utakmice, klub će se kazniti oduzimanjem 6 (šest) bodova i novčanom kaznom od 5.000 eura, a protiv kluba i odgovorne osobe biće pokrenut disciplinski postupak.

Ekipa BVK Crvene zvezde se uredno pojavila pred utakmicu u Kragujevcu, ali na Tehničkom sastanku koji je bio održan sat vremena pre početka utakmice, sudijski par iz Crne Gore , po usmenom nalogu Povereništva za takmičenje iz Splita nije hteo sudi pomenutu utakmicu. Ista je uredno odigrana sa sudijskim parom iz Srbije i Crvena zvezda je dobila utakmicu rezultatom 8-5", navodi se u saopštenju.

Uprkos odluci Takmičarske komisije, Zvezda je utakmicu sa Vojvodinom odigrala po planu i pobedila, a trojica igrača zbog kojih je klub kažnjen su postigla šest golova. Najbolji je bio Drašković sa četiri gola, Aksentijević je dodao dva, kao i Peković, dok su preostale golove postigli Popović i Racković.

"Što se tiče utakmice izmedju Vojvodine i Crvene zvezde u Novom Sadu, koja je trebala da se igra po rasporedu 31.01.2016. godine sa početkom u 17.30 časova, dužni smo da obavestimo javnost, da je sudijski par iz Hrvatske na tehničkom sastanku pred utakmicu napravio i potpisao zapisnik u 17.00 časova, sa naznakom da utakmica nije odigrana.Pitamo se, jesu li sudije iz Hrvatske vidovite i imaju li sposobnost predvidjanja budućnosti, jer nam nije jasno kako su pola sata pre početka utakmice znali da ona nije odigrana.Utakmica izmedju Vojvodine i Crvene zvezde, uredno je počela na vreme, u 17.30 časova, ali smo bili primorani da angažujemo sudijski par iz Srbije, jer su arbitri iz Hrvatske brzinom svetlosti, a po telefonskoj konsultaciji sa Povereništvom za takmičenje i nama nepoznatom osobom, u 17.00 časova, što znači pola sata pre zvaničnog početka iste, napustili bazen u nepoznatom pravcu.Utakmica je završena tesnom pobedom Crvene zvezde 10-9, a VK Vojvodina, kao i VK Radnički u prvoj utakmici, nije imao primedbe na sastav Crvene zvezde", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track