OGORČENI OTAC POVREĐENOG VATERPOLISTE: Bratuša, zar ovo nije strašno?!

Ivan Radojević ljut

OGORČENI OTAC POVREĐENOG VATERPOLISTE: Bratuša, zar ovo nije strašno?!

Ostali sportovi -

Mom sinu Lazaru su utvrđene povrede ruke dok se Bratuša trudio da objasni novinarima kako se ništa nije dogodilo u Zagrebu, kivan je Ivan Radojević

Zoran Bratuša, čovek koji je poveo decu u Zagreb na vaterpolo turnir „Mali medo“, ni šest dana nakon prebijanja mladih vaterpolista Partizana ne spominje svoju odgovornost, ali se zato svojski trudi da izjavama minimalizuje posledice linča. Umesto ostavke, on zamera medijima na „spinovima“.Nigde ne objašnjava zašto su deca bila u gradu bez njegove pratnje, zašto su puštena da izađu u klupskoj opremi i zašto su roditelji shvatili kakvu su strahotu preživela deca tek kada su došli u Zagreb da gledaju utakmicu, gotovo 48 sati posle dobijenih batina.

Krije istinu... Zoran Bratuša
Krije istinu... Zoran Bratuša

Ceo dan na ortopedijiIvan Radojević, otac kadetskog reprezentativca Lazara Radojevića, koji je prošao sa prelomom šake, izrazio je ogorčenost u razgovoru za Kurir:- Ponedeljak smo proveli na Ortopedskoj klinici na Banjici, gde su Lazaru utvrđene povrede ruke, dok se istovremeno jedan od odgovornih trudio da objasni novinarima na konferenciji kako se ništa strašno nije dogodilo - priča Radojević.

Teške povrede, podlivi, hematomi, opekotine - još se pravi bilans doživljenog u Zagrebu, a vidljivog na telu dece. Ono što se ne vidi, ostaje u duši dečaka.Deca još u šoku- Još su u šoku! Oni su dečaci, ali su pokušali da nas, roditelje, poštede nerviranja. Nisu nas zvali u četvrtak, kada su ih pretukli, već smo za sve saznali u subotu ujutru kada smo stigli u Zagreb da gledamo utakmice. Tek u nedelju uveče Lazar nam je rekao da ima hematom u ustima, a onda čuješ kako, eto, ništa nije bilo strašno, kako su mediji preuveličali događaj, samo su ih malo preplašili...

Povrede (L. R.)... Izveštaj lekara specijaliste
Povrede (L. R.)... Izveštaj lekara specijaliste

Klub se ogradio od BratušeNE POSTOJE MALE I VELIKE BATINEVK Partizan izrazio je neslaganje sa Zoranom Bratušom i njegovim objašnjenjima prebijanja kadeta u Zagrebu:- Klub se ograđuje od nekih stavova koje je izneo koordinator mladih selekcija prof. Bratuša. Pre svega od minimalizacije onoga što se desilo, jer je svaki napad na sportiste, bili maloletni ili punoletni, više nego užasan čin. Sigurno ne edukativan, jer ne postoje male i velike batine - kaže se u saopštenju VK Partizan sa predsednikom Šoštarom na čelu.

Sami bez igde ikogaDECA JEDVA NAŠLA PUT DO HOTELARadojević ne može da veruje da su deca ostavljena sama u centru Zagreba.- Ispred restorana je skočio jedan mladi Zagrepčanin i zaustavio dalje prebijanje. On je mog sina i Stefana Brankovića odveo nekoliko ulica dalje i onda im otprilike rekao da nastave do hotela sami jer je žurio na posao. Ostali dečaci su onako povređeni sami tražili put do hotela - kaže Radojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track