OLIMPIJSKA ALEJA: Čuvaj prirodu, budi pravi olimpijac
Foto: OKS

U Savinom Selu kod Vrbasa

OLIMPIJSKA ALEJA: Čuvaj prirodu, budi pravi olimpijac

Ostali sportovi -

Veslači Simo Boltić i Marko Dragosavljević družili se sa đacima i posadili stabla u akciji „Moje školsko eko-dvorište“, te tako simbolično otvorili Olimpijsku aleju

Činjenica da su najuspešnije Olimpijske igre iza nas i da su se srpski sportisti iz Rio de Žaneira vratili sa osam medalja nikoga u Olimpijskom komitetu Srbije nije zavarala i navela da pomisli da je vreme za ležanje na lovorikama. Naprotiv, već od prvog dana nakon Rija vodeći ljudi našeg olimpizma počeli su, tačnije rečeno nastavili, pripreme za naredne Igre u Tokiju. I one naredne i one posle njih...

Kajakaši Marko Dragosavljević i Simo Boltić bili su gosti EkOlimpijade, koja je pod sloganom „Moje školsko eko-dvorište“, održana u Vrbasu u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije. U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Savinom Selu naši reprezentativci su sa đacima posadili pet stabala i simbolično otvorili Olimpijsku aleju. Ovih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer-plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Od jednog od partnera OKS škola je dobila komplet lopti sa ciljem da podstakne mlade da se bave sportom i da žive zdravo.

Prilikom otvaranja EkOlimpijade predsednik opštine Vrbas Milan Glušac zahvalio se Boltiću i Dragosavljeviću, a učesnicima je poželeo da kroz učešće na EkOlimpijadi nauče što više o olimpijskim vrednostima i ekologiji i da to u budućnosti primene u životu. Učesnici EkOlimpijade imali su priliku da razgovaraju s našim kajakašima i da iz prve ruke čuju zašto je dobro baviti se sportom.

Red zabave, red edukacije... Kajakaši sa najmlađima
Red zabave, red edukacije... Kajakaši sa najmlađima

Naši reprezentativni kajakaši družili su se sa učesnicima i oprobali u sportsko-ekološkoj radionici EkOlimpijsko igralište, zajedno sa osnovcima. Posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema bila je uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada, kompanija „Sekopak“ donirala je kante za reciklažu, a zaposleni iz ove kompanije učestvovali su u radionicama i učili decu kako se odvaja otpad.

Punjenje baterijaS DECOM JE UVEK LEPOMarko Dragosavljević i Simo Boltić rekli su da su uživali u druženju s decom i da je ovakva atmosfera sjajna uvertira za početak olimpijskog ciklusa Tokio 2020.- Uvek je lepo kad dobijete priliku da s najmlađima podelite svoja iskustva i da im kroz priču o ličnim iskustvima pojasnite kako izgleda život profesionalnog sportiste. Istovremeno i mi kroz ovakva druženja dobijamo dodatni motiv da već sada krenemo sa ozbiljnim radom i pripremama za sva takmičenja koja nas očekuju do narednih Olimpijskih igara u Tokiju - rekli su naši reprezentativci u kajaku Marko Dragosavljević i Simo Boltić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track