OLIMPIZAM NA ISPITU: Jedne Igre, dva plamena?!
Foto: AP

Brazilci menjaju pravila

OLIMPIZAM NA ISPITU: Jedne Igre, dva plamena?!

Ostali sportovi -
Domaćin Igara 2016. godine želi da gore dva olimpijska plamena, a predsednik MOK-a Tomas Bah nema ništa protiv.

Organizatori Olimpijskh igara u Rio de Žaneiru 2016. godine najavili su mogućnost da tokom najvećeg svetskog takmičenja istovremeno gore dve baklje, što bi bio presedan u istoriji Igara.

Planira se da olimpijska baklja gori na stadionu Marakana, gde će biti održane svečanosti otvaranja i zatvaranja OI, kao i finale fudbalskog turnira.

Zvaničnici su nagovestili da bi još jedna baklja trebalo da gori na stadionu Nilton Santos, gde će biti održana atletska takmičenja.

"Olimpijski plamen mora da gori na Marakani, jer će tamo biti zapaljen", rekao je direktor ceremonijalng dela OI 2016, Leonardo Kaetano.

On je naglasio da bi plamen trebalo da gori i na Olimpijskom stadionu, alli da za sada "ništa nije odlučeno".Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, koji se nalazi u trodnevnoj poseti Brazilu, rekao je da ne bi imao ništa protiv ideje da tokom Igara gore dve olimpijske baklje.

"Iskreno, nisam o tome razmišljao. Zalažem se za rešenje koje bi ljudima omogućilo da u gradu vide baklju i da osete olimpijski duh", rekao je Bah.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track