OTVORENE OI MLADIH: Anja Ilić nosila srpsku zastavu
Foto: Reuters

Našu zemlju u Lilehameru predstavlja troje takmičara

OTVORENE OI MLADIH: Anja Ilić nosila srpsku zastavu

Ostali sportovi -
Norveški grad Lilehamer ugostio je najbolje mlade sportiste sveta u zimskim disciplinama na Drugim olimpijskim igrama mladih, a ceremonija svečanog otvaranja održana je u petak uveče.

Srbiju na ovom takmičenju predstavlja troje takmičara, i to Milica Kovačević i Rašo Jevremović u alpskom skijanju, kao i Anja Ilić u nordijskom trčanju. Upravo je ova poslednja devojka imala čast da na ovom svečanom skupu nosi zastavu Republike Srbije.- Velika je čast nositi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara mladih. Mnogo je rada i truda uloženo u to da stignem do ovde, tako da sam sad još više motovisana da napravim što bolji rezultat. Volela bih da mi se jednog dana ukaže šansa da nosim zastavu svoje zemlje i na „velikim“ Olimpijskim igrama - rekla je Ilićeva neposredno pre ceremonije iznošenja zastave.

Gori vatra... Zapaljen olimpijski plamen u Lilehameru
Gori vatra... Zapaljen olimpijski plamen u Lilehameru

Subota je u Lilehameru bio prvi takmičarski dan, a Ilićeva je svoju trku završila na 38. poziciji i nije uspela da se plasira u polufinale. Slično su prošli Milica i Rašo u disciplini super G, budući da je Kovačevićeva zauzela 33, a Jevremović 30. mesto.U Lilehameru, u narednih deset dana takmičiće se 1.100 mladih sportista od 15 do 18 godina, iz 71 zemlje u 70 disciplina, sportova i sportskih grana na olimpijskom programu.(K. R.)

BakljaKRALJ HERALD OTVORIO IGREIgre je otvorio norveški kralj Harald. Osvajačica olimpijske medalje i najuspešnija skijaška trkačica svih vremena Marit Bjorgen predala je olimpijsku baklju princezi Ingrid Aleksandri od Norveške, kojoj je, kao i njenom ocu, krunskom princu Hakonu 1994. godine, pripala čast da upali olimpijski plamen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track