POJAČAO RAGBI TIM: Tamnoputi Džordž debitovao za Srbiju
Foto: Prrintscreen

Australijanac promenio reprezentaciju

POJAČAO RAGBI TIM: Tamnoputi Džordž debitovao za Srbiju

Ostali sportovi -
Saigrači ga nazvali Đole: Džordž Vujanović pojačao naš ragbi tim na turneji po Australiji. Momak odbio dres „kengura“ zarad opreme „orlova“

Ragbi reprezentacija Srbije dobila je vredno pojačanje na turneji po Australiji - Džordža Vujanovića! Reč je o tamnoputom Australijancu srpskog porekla koji je rešio da obuče naš dres. Šta ga je navelo na ovaj korak momak je na tečnom srpskom jeziku otkrio za SBS radio.- Prilika da branim boje Srbije mnogo mi znači. To je zemlja iz koje je moj otac, to je moje nasleđe. Mnogo mi je drago što sam deo srpskog tima - istakao je 24-godišnji ragbista.Đole, kako su ga nazvali saigrači iz reprezentacije, kaže da nije ni sanjao da će zaigrati za Srbiju.Ispunio san- Nikada nisam očekivao da bih mogao da zaigram za Srbiju. Oduvek sam znao da je Srbija zemlja koja ima bogatu istoriju sporta, posebno u fudbalu, sada i u tenisu, gde je najbolji na svetu Novak Đoković. Takođe znam za velike uspehe u vaterpolu i košarci. Upravo zbog svih tih uspeha srpskog sporta i velikih sportskih imena, za mene je ogromna stvar i čast što i ja sada predstavljam Srbiju. Preplavljen sam emocijama. Gde god se pojavimo, srećemo se sa srpskom zajednicom, svi žele da nas upoznaju, deca traže da se slikaju, da dobiju autogram - objasnio je Vujanović, koji je svog četvorogodišnjeg sina nazvao Nikola po svom ocu.Stiže uskoro- Bio sam u Srbiji jednom, i to davno, sredinom devedesetih. Zaista ne mogu mnogo toga da se setim i radujem se što ću uskoro ponovo otići. U oktobru nas čekaju utakmice u kvalifikacijama sa Velsom i Italijom, a ja bih već u toku juna trebalo da otputujem tamo i ostanem nekoliko meseci - pričao je Džordž u Australiji.Za Srbiju je na jednoj utakmici igralo još 12 nataruliyovanih Australijanaca, ali niko nije ostavio utisak kao Džordž Vujanović koji je rešio dado kraja karijere ostane „orao“.

AustralijanacOTAC IZ SRBIJE, MAJKA IZ ZAMBIJEDžordž Vujanović, momak koji živi u Australiji, po ocu ima srpsko poreklo, a rođen je u Zambiji, zemlji njegove majke.- Da, rođen sam u Zambiji. Moj otac je radio u rudnicima i često se selio širom sveta. Kada je prvi put napustio Srbiju, došao je u Australiju. Bilo je to sedamdesetih, tada je živeo u Melburnu i tamo su moja starija braća rođena. Zatim je živeo u Papui Novoj Gvineji, gde je upoznao moju majku, koja je tamo rad ila kao bolničarka. Pošto je tamo u to vreme izbio rat, otišli su u Zambiju, zemlju iz koje je moja majka. Otac se zaposlio, a zatim sam se i ja rodio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track