PONOVO NAJBOLJA: Andrea Arsović upucala zlato na Svetskom kupu u Minhenu
Foto: Marina Lopičić

Veliki uspeh srpske strelkinje

PONOVO NAJBOLJA: Andrea Arsović upucala zlato na Svetskom kupu u Minhenu

Ostali sportovi -

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je danas zlatnu medaju u disciplini vazdušna puška na Svetskom kupu u Minhenu.

Kako je saopštio Streljački savez Srbije, Arsović je pobedila sa 208,5 krugova, što je 0,9 manje od njenog državnog rekorda.

Druga je bila Meksikanka Goreti Alehandra Zumaja Flores sa 207,9, koja je tim rezultatom izjednačila svetski juniorski rekord finala Iranke Najmeh Kedmati iz 2014. godine. Treća je bila Kineskinja Mengjao Či sa 186,7 krugova.

Arsović je od početka finala držala drugo mesto, a posle 12. serije preuzela je vođstvo ispred Kineskinje Megjao Či, debitanta na Svetskom kupu. U finišu je u borbu za zlato ušla i Meksikanka Flores i pred poslednju 20. seriju prišla je srpskoj strelkinji na minimalni deseti deo kruga zaostatka.

Međutim, Arsović je poslednjim hicem pogodila 10,5, a Meksikanka je upisala 10,2, pa je srpskoj reprezentativki ostalo zlato.

Arsović je do sada osvojila sedam medalja na turnirima Svetskog kupa, a danas je osvojila četvrtu zlatnu. Ima i jedno srebro i dve bronze. Andrea Arsoviž je u kvalifikacijama, u kojima je startovalo 137 takmičarki, zauzela peto mesto.

Ivana Andjušić Maksimović bila je 19, a Milica Babić zauzela je 48. mesto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track