POSLE 47 GODINA: Amela Terzić srušila rekord Vere Nikolić i obezbedila plasman na Igre u Rio
Foto: Saša Pavlić Kurir

POSLE 47 GODINA: Amela Terzić srušila rekord Vere Nikolić i obezbedila plasman na Igre u Rio

Ostali sportovi -
U konkurenciji osam atletičarki, 22-godišnja Novopazarka je pretrčala stazu za minut, 59 sekundi i 90 stotinki, što je za 60 stotinki bolje od ranijeg rekorda Srbije na 800 metara

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić plasirala se na Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo, pošto je pobedila u trci na 800 metara na Ekipnom prvenstvu Evrope druge lige za reprezentacije u Staroj Zagori, a tom prilikom je oborila državni rekord star skoro 50 godina.

U konkurenciji osam atletičarki, 22-godišnja Novopazarka je u tom bugarskom gradu pretrčala stazu za minut, 59 sekundi i 90 stotinki, što je za 60 stotinki bolje od ranijeg rekorda Srbije na 800 metara, koji 47 godina bio u vlasništvu Vere Nikolić.

Terzićeva je ovim rezultatom, 11. na svetu ove godine, ubedljivo nadmašila normu od 2:01 minuta za učešće na ovogodišnjem Svetskom prvesntvu u Pekingu (od 22. do 30. avgusta) i Letnjim olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru. Drugo mesto u trci na 800 metara u Staroj Zagori osvojila je Islanđanka Anita Hinriksdotir sa 2:03,17 minuta, dok je treće mesto pripalo reprezentativki Kipra Nataliji Evangelidu sa 2:04.34. Terzićeva će na Ekipnom prvenstvu Evrope druge lige sutra trčati disciplinu 1.500 metara, u kojoj je sa 4:05,69 minuta vlasnica najboljeg rezultata u Srbiji svih vremena.Amela Terzić: Nisam mogla da verujem da sam ispunila normuNova olimpijka Srbije i državna rekorderka na 800 metara Amela Terzić rekla je da nije mogla da veruje da je ostvarila normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine."Imala sam jaku podršku tokom cele trke, što mi je mnogo značilo. Želela sam samo da pobedim, nisam ni razmišljala o rezultatu. Kada se trka završila, ni ja sama nisam mogla da verujem da sam konačno ostvarila normu za olimpijske igre", preneo je Atletski savez Srbije reči Amele Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track