POSLE DVE DECENIJE PONOVO TRKE NA GOČU: Reli šampionat Srbije startuje u Vrnjačkoj Banji
Foto: Fonet/AP

Uvodna trka

POSLE DVE DECENIJE PONOVO TRKE NA GOČU: Reli šampionat Srbije startuje u Vrnjačkoj Banji

Ostali sportovi -

Vrnjačka Banja će danas i sutra biti domaćin uvodnog relija za šampionat Srbije.Organizator relija je domaći klub "Verba sport", uz podršku opštine Vrnjačka Banja.

Vrnjačka Banja će danas i sutra biti domaćin uvodnog relija za šampionat Srbije.

Organizator relija je domaći klub "Verba sport", uz podršku opštine Vrnjačka Banja.

Ceremonijalni start relija održan je sinoć u centru Vrnjačke Banje. Čelni ljudi opštine i predstavnici Sportskog auto i karting saveza Srbije svečano su otvorili takmičenje i najavili najbolje posade koje Srbije.

Staniša Lazarac, predsednik Sportsko auto i karting saveza Srbije rekao je, nakon najave trke i predstavljanja vozača, da se posle dve decenije reli trke ponovo vraćaju u Vrnjačku Banju.

"Na startu sezone imamo ukupno četrnaest takmičara, jer većina vozila još nije spremna, ali zadovoljni smo odazivom takmičara. Staza na Goču je dobro poznata svima u Srbiji ali i bivšoj Jugoslaviji. A sada imamo prednost što je opština Vrnjačka Banja presvukla kompletan asfalt i sada je staza ravna onima u Evropi", rekao je Lazarac.

Dušan Stevanović, pomoćnik predsednika opštine Vrnjačka Banja, kaže da osim što se Vrnjačka Banja vratila posle dugo godina na reli mapu Srbije, postignut je dogovor da se trke održavaju u narednih deset godina.

"Cilj nam je da se za četiri do pet godina u Vrnjačkoj Banji održi Evropsko prvenstvo u reliju. U pregovorima smo i sa Karting savezom Srbije i očekujemo i da za nekih godinu dana u Banji osvane i karting centar", rekao je Stevanović.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je da ponovno vraćanje reli šampionata ima višestruki značaj za ovu najpoznatiju srpsku banju.

"Za nas je ovo sada pionirski poduhvat a za naredne godine pravimo plan, i spremićemo i vredne nagrade za pobednike, učesnike i posetioce. Ono za šta se spremamo su brdske trke koje će se u oktobru održati u Vrnjačkoj Banji na planini Goč. Voziće se na putnoj deonici od 17 kilometara koju smo prošle godine uredili i stvorili uslove za bolji odlazak na Goč iz Vrnjačke Banje", rekao je Đurović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) KURIR JEDINI DOČEKAO NIKOLU JOKIĆA: Srpski košarkaš se vratio iz Amerike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track