POSLE UBISTVA MARKA IVKOVIĆA: Odložen vaterpolo meč Partizan - Galatasaraj
Foto: FB

Traži se novi termin

POSLE UBISTVA MARKA IVKOVIĆA: Odložen vaterpolo meč Partizan - Galatasaraj

Ostali sportovi -
Srpski klub je saopštio da je MUP procenio da nema bezbednosnih uslova za igranje utakmice dva kluba na Banjici

Vaterpolo klub Partizan je saopštio da je posle konsultacija sa nadležnim državnim organima odlučio da po odobrenju Evropske plivačke federacije meč prvog kola grupe "B" Lige šampiona protiv turskog Galatasaraja bude odložen.

Razlog odlaganja je bezbednost svih aktera, a posle ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u petak u Istanbulu neposredno pred evroligaški košarkaški meč Galatasaraja i Crvene zvezde.

Partizan i Galatasaraj trebalo je da se 29. novembra na bazenu na Banjici sastane sa turskom ekipom, koja je po ranije utvrđenom i pre dva dana otkazanom planu želela da pre tog duela trenira sa Crvenom zvezdom. Partizan je saopštio da je do odlaganja došlo posle konsultatcija sa MUP-om.

"Dana, 26.11.2014. smo od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije primili dopis u kome nas obaveštavaju, da imajući u vidu aktuelnu bezbednosnu situaciju, predlažu da se navedena utakmica odloži dok se ne steknu bezbednosni uslovi za odigravanje iste. O ovome je obaveštena Evropska plivačka federacija (LEN) od koje očekujemo dalje informacije vezano za novi mogući termin odigravanja navedene utakmice", stoji u saopštenju Vaterpolo kluba Partizan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track