POSLE ZLATA NA EVROPSKOM: Nadica Božanić osvojila srebro na SP
Foto: Fejsbuk

Veliki uspeh

POSLE ZLATA NA EVROPSKOM: Nadica Božanić osvojila srebro na SP

Ostali sportovi -
Ceo dan je bio dobar, a finale je bilo jako teško. U prvoj rundi sam vodila, protivnica je na kraju povela i pobedila, rekla je reprezentativka Srbije u tekvondou

BEOGRAD - Reprezentativka Srbije u tekvondou Nadica Božanić osvojila je srebrnu medalju na Svetskom kadetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Božanić je prve tri protivnice pobedila sa po 12 poena razlike, na prekid, dok je u polufinalu savladala predstavnicu Turske rezultatom 8:3. U finalu je posle velike borbe izgubila od takmičarke iz Irana.

"Zadovoljna sam rezultatom. Ceo dan je bio dobar, a finale je bilo jako teško. U prvoj rundi sam vodila, protivnica je na kraju povela i pobedila. Malo sam tužna, ali ovo je veliki rezultat", rekla je Nadica koja je pre mesec i po dana osvojila zlato na prvenstvu Evrope.

Njen trener Jugoslav Nastasić nije krio oduševljenje nakon nove medalje na velikom takmičenju.

"Prezadovoljan sam. Nadica je pokazala da je vanserijski talenat, na najbolji mogući način završila je kadetsku karijeru - objedinivši zlatnu medalju sa evropskog prvenstva i srebrnu medalju sa svetskog. Ovo je najveći uspeh nekog srpskog takmičara u kadetskoj konkurenciji i nadam se da će sledeće godine nastaviti sa tako sjajnim rezultatima i u juniorima", istakao je Nastić.

On se zahvalio svima koji su omogućili ovaj uspeh, a naročito Gradskom sekreterijatu za sport i omladinu na čelu sa Slavkom Gakom i Olimpijskom komitetu Srbije.

Od ostalih srpskih takmičara, Novak Jović, Sara Jović i Serđa Stević izgubilu su u prvom kolu, dok Teodora Jović na tatami izlazi sutra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track