POTRES U FORMULI 1: Eklston se povlači!
Foto: Profimedia

Revolucija

POTRES U FORMULI 1: Eklston se povlači!

Ostali sportovi -

Čuveni Berni Eklston mogao bi da se uskoro povuče iz Formule 1!

Čuveni Berni Eklston mogao bi da se uskoro povuče iz Formule 1!

Prema pisanju britanskih medija Bi-Bi-Sija, Tajmsa i Skaj Sporta, Berni Eklston (86) bi do kraja nedelje zbog prodaje paketa akcija kompaniji Liberti trebalo da objavi da odlazi sa mesta prvog čoveka Formule 1. Novi akcionari planiraju temeljnu reviziju svega do sada komercijalizovanog u "najvećem svetskom cirkusu" uz napomenu da bi televizijska prava na najbrži sport morala da postanu komercijalno isplativa poput fudbalskih.

Najverovatnije će na mesto komercijalnog direktora Formule 1 biti postavljen bivši direktor ESPN mreže, Šon Brečes, dok je za sportskog direktora predviđen Ros Bron.

Berni Eklston će se povući i posvetiti mirnom životu, mada je pitanje šta će on raditi, pošto je i proteklih godina bilo dosta spekulacija oko njegovog povlačenja. Jednom prilikom Berni je oko odlaska iz Formule 1 rekao:

- Kad napunim 100 godina, definitivno ću se povući!

Berni Eklston bio je oženjen Srpkinjom i bivšom jugoslovenskom manekenkom Slavicom Radić. Sa njom ima dve ćerke Tamaru i Petru. Tamara je udata za Džeja Ratlanda sa kojim ima dvogodišnju ćerkicu Sofiju, dok je Petra udata za Džejmsa Stanta sa kojim ima troje dece ćerku Laviniju (4) i sinove blizance Džejmsa i Endrjua (2).

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Deset činjenica koje niste znali o Nikoli Jokiću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track