PRAKTIČNO STRELJAŠTVO: Baza SAJ stecište najboljih svetskih stelaca
Foto: Printskrin/Facebook

Pripadnici najelitnijih policijskih odreda

PRAKTIČNO STRELJAŠTVO: Baza SAJ stecište najboljih svetskih stelaca

Ostali sportovi -

Ovog vikenda u bazi SAJ-a održava se jedan od najjačih svetskih turnira u praktičnom streljaštvu, a okupio je veliki broj takmičara iz celog sveta.

Praktično streljaštvo predstavlja atraktivan i dinamičan streljački sport u kojem se koristi iskljucivo bojeva municija. Paralelno sa razvojem i evolucijom konstrukcije i upotrebe ručnog vatrenog oružja razvijalo se i praktično streljaštvo.

U početku je koriščen kao izraz potrebe zahtevnijih sistema obuke pripadnika policije, vojske, posebno specijalnih jedinica i službi obezbeđenja, da bi se kasnije omasovio i razvio u veoma popularan i privlačan sport, koji doživljava ekspanziju u svetu.

Ovaj sport nastao je u Sjedinjenim Američkim Državama, a zatim se proširio po celom svetu. Takmičarske ekipe čine pripadnici najelitnijih policijskih i vojnih odreda. Koliko se praktičnom streljaštvu u svetu posvećuje pažnja, ilustruje podatak da na treninzima sportisti imaju na raspolaganju neograničenu količinu municije, novo oružje, asistenciju masera, nutricionista, ličnih trenera koji vode računa o njihovoj fizičkog spremi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 14 epizoda: Lazar 3 - srpska ubojita zver!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track