PRIJEM ZA RAGBISTE: Konzulat u Sidneju ugostio reprezentaciju Srbije
Foto: RSS

Turneja po Australiji

PRIJEM ZA RAGBISTE: Konzulat u Sidneju ugostio reprezentaciju Srbije

Ostali sportovi -
Konzulat Republike Srbije u Sidneju priredio je prijem za ragbi 13 reprezentaciju Srbije koja se nalazi na dvonedeljnoj turneji po Australiji.

Srpski ragbisti stigli su u Sidnej prošle srede gde serijom treninga i jakih provera ulaze u prvu fazu priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2017. godine koje se igraju u oktobru.

U ulozi domaćina reprezentativcima Srbije našli su se generalni konzul Branko Radošević i konzul Branislav Grbić, a prisutne je takođe pozdravio i episkop australijski-novozelandski Irinej.

Među gostima uz viđenije ljude iz naše zajednice u Sidneju bili su i legenda ragbija u Australiji, inače poreklom iz Srbije, Lu Živanović, Dragan Đurđević i Mario Fenek.

"Veoma smo zahvalni našim zvaničnicima u Australiji što su nam ukazali ovakvu čast. Poznato je da osim sportskih motiva, ovu turneju koristimo za povezivanje sa našim ljudima koji žive u Australiji, zemlji u kojoj će dogodine biti održano Svetsko prvenstvo. Zbog toga koristimo svaku priliku da našim ponašanjem i zalaganjem učinimo našu zajednicu ponosnom, te se nadamo da zajedničkim snagama možemo izboriti taj istorijski plasman na SP", rekao je nakon prijema u konzulatu Blagoje Stoiljković, tim menadžer reprezentacije Srbija.

Uz učešće na prestižnom turniru “Kabramata 9” prošle subote, naši najbolji ragbisti su u međuvremenu imali niz propratnih aktivnosti koje su srpski iseljenici organizovali za njih u Sidneju.

Domaćini reprezentativcima prethodnih dana takođe bili su Sprska Narodna Odbrana, Fudbalski klub Boniring, te deo naše zajednice iz pregrađa Sidneja, Liverpula okupljenih u Kafe restoranu Madera. U svim kontaktima, selekciji Srbije i Ragbi 13 federaciji obećana je pomoć, kako organizaciona, tako finansijska da bi reprezentacija imala najbolje moguće uslove u borbi za odlazak na SP gde su u oktobru protivnici Vels i Italija.

Veliku pomoć tokom turneje, deo ekspedicije koji je stigao iz Srbije ima i od novih reprezentativaca, igrača srpskog porekla rođenih u Australiji. Na turniru u Kabramati već su debitovali novi igrači, a pravi test se tek očekuje u petak 5. februara kada će reprezentacija igrati zvanični prijateljski meč protiv Filipina.

Meč se igra na stadionu Nova Era, takođe u pregrađu Sidneja, Kabramati. Time neće biti kraja potencijalnim pojačanjima u borbi za odlazak na SP, jer se očekuje da će ova turneja animirati još igrača našeg porekla odlučiti da igra za Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track