PRVI BAL ZA TROFEJ: Vaterpolistkinje Crvene zvezde i Vojvodine počinju finale
Foto: David Damnjanović

Dame igraju za titulu

PRVI BAL ZA TROFEJ: Vaterpolistkinje Crvene zvezde i Vojvodine počinju finale

Ostali sportovi -

Vaterpolo prvenstvo za dame ulazi u završnu fazu.

Večeras od 19 časova na bazenu SC "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu počinje prva utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine. Drugi meč je na programu u nedelju od 18.30 na bazenu SC "Slana bara" u Novom Sadu.

Posle odigranog ligaškog dela i utakmica u plej-ofu dobili smo dve najbolje ekipe koje će u dve utakmice finalne serije odlučiti ko će biti prvak Srbije za sezonu 2016/2017.

Na početku sezone svi su otpisali dosadašnjeg jedinog osvajača i prvenstva i kupa Srbije, ekipu Crvene zvezde. Razlog je bio totalno podmlađivanje ekipe jer je kompletna iskusna ekipa po osvajanju prošlogodišnjeg prvenstva i kupa prestala sa aktivnim igranjem. Mlade igračice Crvene zvezde, inače juniorske, a i seniorske reprezentativke Srbije, strpljivo su čekale svoju šansu i u polufinalu su deklasirale ekipu Vračara i izborile plasman u finale.

Sa druge strane ekipa Vojvodine je sačuvala kostur tima i samim tim istakla je kandidaturu za visok plasman, što je potvrdila i plasmanom u finale prvenstva. Vojvodina je i jedini tim koji je u ligaškom delu sezone dva puta dobila Crvenu zvezdu. Plasman Vojvodine u finale je ujedno i najveći uspeh ženskog vaterpolo kluba u dosadašnjem postojanju. Sada je na redu finale, igraju se dva meča i tim koji bude imao bolji zbirni rezultat iz oba meča postaće novi prvak Srbije.

Da li će Crvena zvezda odbraniti duplu krunu, po četvrti put, ili će Vojvodina uzeti svoj prvi trofej, saznaćemo u nedelju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track