PUT ZA TOKIO VEĆ POČEO: Evo kako se Karate federacija Srbije sprema za Olimpijske igre

Cilj su medalje

PUT ZA TOKIO VEĆ POČEO: Evo kako se Karate federacija Srbije sprema za Olimpijske igre

Ostali sportovi -

Od 2020. godine karate će kao sportska disciplina biti zastupljen na Olimpijskim igrama u Tokiju, a čelnici Karate federacije Srbije čine sve kako bi izuzetno talentovanoj generaciji naših karatista stvorili neophodne preduslove za osvajanje neke od medalja.

U tom cilju potpisana je saradnja sa Fakultetom za sport Univerziteta Union “Nikola Tesla” čime je obezbeđeno da fakultetske stipendije dobiju dve karate reprezentativke naše zemlje.

Studentske indekse dobiće Jovana Vulinović i Jovana Preković, dok je stipendija za master studije i prilika za dodatno stručno usavršavanje obezbeđena treneru Roksandi Atanasov.

- Na Olimpijskim igrama u Tokiju, od 12 miliona registrovanih karatista u svetu, učestvovaće samo 30 najboljih u svim kategorijama. Očekuje nas mukotrpan rad kako bi naši takmičari izborili olimpijske norme i saradnja na tom putu sa Fakultetom za sport na Novom Beogradu je za nas od velikog značaja. Pre svega, jer školovanju naših sportista i daljoj edukaciji našeg stručnog kadra posvećujemo veliku pažnju. Ovim sporazumom naši stipendisti više o tome neće morati da brinu i svu energiju će moći da usmere za postizanje vrhunskih sportskih rezultata. U redovima Karate federacije Srbije imamo široku lepezu stručnjaka koji su magistrirali i doktorirali na temu karatea, a potpisivanje ove saradnje je kruna svega onog što smo na tom polju radili prethodnih 15 godina – rekao je Slavoljub Piper predsednik Karate federacije Srbije.

Sporazum o saradnji koji je Fakultet za sport Univerziteta Union „Nikola Tesla“ postigao sa Karate federacijom Srbije je 27. protokol takve vrste potpisan sa sportskim savezima naše zemlje:

- Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo kao obrazovna institucija prepoznati od tako velikog broja sportskih saveza u Srbiji, što je nesumnjivo dokaz našeg kvaliteta – ističe dekan Fakulteta za sport na Novom Beogradu prof. Dr Ivanka Gajić i dodaje:

- Veoma smo ponosni na činjenicu da stipendiramo čak 38 mladih i perspektivnih sportista među kojima je najveći broj onih koji su reprezentativci u svojim disciplinama i već su osvajali medalje za našu zemlju na najvećim takmičenjima. Svesno ulažemo u sve njih, odnosno u njihovo obrazovanje. Danas smo dobili troje novih studenata iz sveta karatea koji će biti u prilici da se uvere u vrhunske uslove studiranja koje im nudimo. Naši programi će im omogućiti da neometano ispunjavaju sve svoje sportske obaveze, ali i uporedo da se obrazuju. Na taj način smo u prilici da mlade ljude sa sportskim genima i aktivne profesionalne sportiste pripremamo za buduće stručnjake u raznim oblastima sporta, a korist od toga će svakao biti višestruka – zaključila je prof. dr Ivanka Gajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track