RASPAD SISTEMA: Rukometašice došle, a selektora nema!
Foto: Beta

Čije su igračice

RASPAD SISTEMA: Rukometašice došle, a selektora nema!

Ostali sportovi -

Među reprezentativkama se nakon dve i po godine ponovo našla Sanja Damnjanović, koja nije previše iznenađena zbrkom oko selektora

Najbolje rukometašice Srbije došle su na okupljanje reprezentacije u ponedeljak, ali ih selektor nije dočekao jer - selektora nema! Devojke koje očekuju EHF nedelja i prijateljske utakmice s Makedonijom RSS nije obavestio o postojanju bilo kakvog problema, već ih je haos zatekao na licu mesta.Prema rečima predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića, ne postoji nikakva veća komplikacija u celoj priči, već je, kako kaže, niz okolnosti doveo do ove krajnje neuobičajene situacije.- Devojke će u Makedoniji voditi pomoćni trener Živojin Maksić. Dragica Đurić je zbog privatnih obaveza morala da otkaže. Novi selektor biće izabran u narednom periodu, ne zna se još ko će to biti... Možda i raspišemo konkurs - rekao je Đurković za Kurir.

Jedina lepa vest u celoj zbrci je da se među naše reprezentativke vratila Sanja Damnjanović, koje nije bilo dve i po godine. Sanja je o situaciji sa selektorom saznala iz novina.- Očekivala sam ovakvo nešto jer sam čitala u novinama o tome da se pojavio neki problem na zasedanju Upravnog odbora prilikom imenovanja novog selektora. Nisam previše iznenađena, kod nas na Balkanu je sve moguće. Rešiće se to, a mi do tada treniramo s Maksom (Živojin Maksić, prim. nov.) - rekla je Damnjanovićeva za Kurir.Na spisku nacionalnog tima našla se i Andrea Lekić, koja iz privatnih razloga nije mogla da dođe na okupljanje.

SanjaLEPO JE VRATITI SE U REPREZENTACIJUJedan od najboljih bekova sveta Sanja Damnjanović za Kurir je rekla da su sve loše stvari ostale u prošlosti i da je lepo opet biti deo nacionalnog tima.- Vratila sam se posle skoro dve i po godine i uverila sam se da vreme stvarno leti. Lepo je opet biti tu, loše stvari sam ostavila iza sebe i kad sam dobila poziv, uredno sam se odazvala. Sada se ponovo privikavam na reprezentaciju i sve je okej - kazala je Damnjanovićeva.

Anja Vukašinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track