REPREZENTATIVAC SRBIJE OTKRIVA: Brat teroriste iz Brisela je moj prijatelj!

Ekskluzivno za Kurir

REPREZENTATIVAC SRBIJE OTKRIVA: Brat teroriste iz Brisela je moj prijatelj!

Ostali sportovi -
Saosećam s tim dečkom, on je stvarno za primer, i to u kontinuitetu pokazuje delima. U ponedeljak smo zajedno trenirali, a sad je s porodicom u teškim trenucima za sve njih, kaže tekvondista

Srpski tekvondo reprezentativac Miloš Gladović nalazi se u Briselu, a zbog terorističkih napada produžio je boravak na pripremama u Belgiji. Miloš odlično poznaje tekvondistu Belgije Murada, brata teroriste Nažima Lašrauija, a do pre dva dana je i trenirao s njim.Murad, rođeni brat teroriste Nažima Lašrauija, vaš je kolega. Da li se poznajete?- Znamo se baš dugo, borili smo se više puta, stalno se viđamo na takmičenjima. Zapravo sam sada na treninzima s njima, ali, nažalost, Murad poslednja dva dana nije došao na treninge. Kod kuće je s porodicom u ovim teškim trenucima za sve njih - priča Miloš.Da li si nekad upoznao i Nažima?- Ne, ne, nisam ni znao za tog brata, znam samo za mlađeg, koji se takođe bavi tekvondoom.Vidimo da pružaš podršku svom prijatelju iz Belgije?- Naravno, on je sušta suprotnost bratu monstrumu i nije zaslužio da se gleda istim očima. Saosećam s tim dečkom koji je stvarno za primer, što u kontinuitetu pokazuje svojim delima. Svi ga u tekvondou volimo i poštujemo. Pružam mu podršku jer je on osoba za sebe i ide pravim putem. Uzor je mnogim mladima i nema nikakve veze s bratovljevim postupcima. Ipak, sada je u svim vestima, medijima i novinama širom sveta zbog brata i u teškoj je situaciji - kaže Miloš, koji nam je poslao fotografiju sa svojim prijateljem.- Murad je levo na slici, a ovaj dečko sa desne strane će predstavljati Belgiju na Olimpijskim igrama. Fotografija je nastala u ponedeljak, kad smo zajedno trenirali.Miloš je prekjuče trebalo da se vrati, ali je aerodrom zatvoren i nema letova. U toku dana će poleteti za Beograd, i to iz Luksemburga.

Nije im lakoPORODICA SE ODREKLA NAŽIMAInternetom se brzo proširila vest da je jedan sportista rođeni brat teroriste koji se dovodi u vezu s napadima u Parizu i Briselu, a društvene mreže su veoma brzo bile pune podrške belgijskom tekvondisti.- Mnogi ljudi su mi se pridružili i pružili podršku Muradu, jer svi znamo ko je on i tu smo za njega u ovim teškim trenucima - kaže Gladović.Porodica Lašraui odrekla se Nažima kad se povezao s teroristima i od tada nisu bili ni u kakvom kontaktu s njim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track