RUKOMETNI SKANDAL: Metaloplastika dobila pehar na kome piše da ga je osvojila Vojvodina
Foto: RSS

Post festum Kupa Srbije

RUKOMETNI SKANDAL: Metaloplastika dobila pehar na kome piše da ga je osvojila Vojvodina

Ostali sportovi -

Veliki skandal dogodio se na finalu Kupa Srbije za rukometaše u Šapcu.

Metaloplastika je pobedila Vojvodinu i osvojila trofej. Šapčanima, koji su bili domaćini završnog turnira, uručen je pehar na kome je u polju za ime pobednika, umesto Metaloplastika, pisalo Vojvodina!

Tim povodom Metaloplastika se oglasila saopštenjem.

"Trofej Kupa Srbije koji je Metaloplastika osvojila nakon skoro 30 godina ostaće u senci događaja koji su mu usledili neposredno nakon utakmice, a tiču se prelaznog pehara", stoji na početku saopštenja u kome se dodaje:

"Naime, svi prisutni na konferenciji za štampu organizacionog odbora finalnog turnira Kupa Srbije u rukometu za muškarce, a među njima i predstavnici navijača, našli su se u čudu kada je Veselin Vuković ušao u salu i vratio pehar Vladici Spasojeviću. Razlog za to leži u činjenici da je na pločici na peharu ugravirano da je pobednik Kupa 2016. godine RK Vojvodina iz Novog Sada. Radi se o peharu koji menja vlasništvo, dok je sve u redu s onim koji ostaje u vlasništvu Metaloplastike. Šta je moglo biti razlog da se nagovesti pobednik ovogodišnjeg finala pre zvaničnog završetka utakmice, ili ko je odgovoran za pločicu sa spornim imenom, nismo uspeli saznati, ali na licu gospodina Spasojevića bili su vidni znaci velike neprijatnosti. Zamolili smo predsednika Upravnog odbora RK Metaloplastike da fotografišemo pehar, a iako je to dozvolio vrlo brzo je napustio prostoriju ponevši ga sa sobom, uz reči 'Šta ima veze' i 'Dešava se' ne davši nam priliku da se uverimo u iznetu tvrdnju".

"Možemo samo nagađati ima li sa spornim natpisom veze i diskutabilno sudijsko ponašanje tokom cele utakmice. Naime, česte su bile situacije da nakon promašenih golova igrači Vojvodine dobiju – i realizuju – pogotke s linije 7 metara, kao i da su njihovi prekršaji skoro pa nagrađivani sedmercima, da rušenje dvojice protivničkih igrača u napadu nema nikakvih posledica; a prisetićemo se i situacije da su nakon Arsićeve odbrane igrači Vojvodine uhvatili loptu i ostvarili novi pogodak, dok je za to vreme Stefan Ilić ostao da povređen leži na parketu. Ni govora o tome da je iko osim Arsića primetio da je čovek ostao povređen, niti je igra zaustavljena, niti gol poništen. Sličnih situacija bilo je mnogo tokom celog susreta".

Nisu samo pehar i suđenje ono što je mučilo Šapčane.

"Još bih napomenuli da smo pokušali da objavimo slike s utakmice još na poluvremenu. Dobili smo pristup internetu Sportskog saveza, doneli svoj laptop, povukli lјude da nam pomognu, i na kraju, kad je trebalo laptop postaviti na navinarski sto i priklјučiti ga u struju, vlas’ je rekla NјET i jasno nam stavila do znanja koliko su raspoloženi za saradnju".

Foto: RSS
Foto: RSS

"Sve ovo govori o tužnom stanju u kome nam se nalazi ne samo rukomet, nego sport uopšte. Koliki značaj ima završnica Kupa Srbije dovoljno pokazuje i činjenica da očigledno nije zavredela ni da je ijedna televizija prenosi uživo. Najavljen je bio TV prenos na RTS2, čak početak utakmice pomeren upravo zbog tog prenosa, kamioni i ekipa RTSa uredno pristigli i spremili sve, a prenos ukinut zbog – Skupštine, koja je, na kraju, odložena jer se nisu mogli dogovoriti oko nečega za šta je rok bio upravo danas. Osvajanje ovako bitnog pehara trebalo bi da nam ostane u lepšem sećanju, da se pesma ori halom nakon utakmice, da se to ljudski proslavi; a ovako, klub u raspadu, Mile Isaković nije viđen čak ni kada je pozvan da uruči neku nagradu; vlast se smeška i govori šta ima veze, a druga vlast ne da da radimo kako treba; i sve ukupno, gorak ukus pobede. Valjda će bar igrači znati da uživaju u pobedi… Mi im od srca čestitamo večerašnju borbenost, i što su uspeli pobediti kad je sve bilo protiv njih. Sve, osim publike koja je zdušno navijala, i njih samih na terenu", zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track