ŠAMPIONKE: Milica i Tijana razbijaju za medalju
Foto: Zorana Jevtić

Srpska olimpijska lepota

ŠAMPIONKE: Milica i Tijana razbijaju za medalju

Ostali sportovi -

Srpske reprezentativke u tekvondou Milica Mandić i Tijana Bogdanović predstavljaće našu državu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru

Nokaut u drugoj rundi Milica Mandić i Tijana Bogdanović u narodnoj nošnji pričale o tome kako obeležavaju veliki hrišćanski praznik i oprobale se u kuckanju jajimaSrpske reprezentativke u tekvondou Milica Mandić i Tijana Bogdanović predstavljaće našu državu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Kurir je ugostio naše šampionke pred veliki hrišćanski praznik, pa nam je, uz tekvondo, kuckanje jajima bilo glavna tema razgovora. Prednost smo dali olimpijskog šampionki Milici Mandić.

Uskrs slavim s porodicom kad sam kod kuće. To je jedan od praznika koji obožavam. Jednostavno se okupimo mama, tata, seka, baka i ja, Veliki petak u krugu najbližih, farbaju se jaja, posti se i željno iščekujemo nedelju i, naravno, kucanje. Ponekad pokušam da se i ja uključim u farbanje jaja, ali uglavnom ih mama farba. Ne bih ja tu preterano da se mešam... Uživam u porodičnoj atmosferi, ta praznična atmosfera nas uvek obuzme sve u kući, jednostavno sve je lepo, svi smo srećni, nasmejani, oseti se neka toplina u domu.Spremne za RioMandićeva dodaje i da joj se desilo da Uskrs proslavi daleko od kuće.- Bilo je nekoliko slučajeva kad smo slavili na turnirima, ali dobro... Tada smo uglavnom po hotelima, pa ne možemo da obeležimo praznik kako treba. Teško je sportistima kada slave praznike van kuće, van Beograda. Nije fer, ali to je deo sporta. Praznike svakako obeležimo, postimo na Veliki petak kao da smo u Beogradu, ali nekad se desi da baš u nedelju bude takmičenje i onda posle turnira odemo na neku zajedničku večeru, klupsku ili reprezentativnu, zavisi kakvo je takmičenje. Pamtim da sam na turniru u Alikanteu uzela zlato baš na Uskrs, pa je to bio lep način da se obeleži - kaže Milica, koja na ovaj veliki praznik ne ume da izgubi, što dokazuje i u „borbi“ jajima sa svojom mlađom koleginicom Tijanom Bogdanović.

Uskrs u KruševcuKroz osmeh konstatuju da je Tijanino jaje nokautirano u drugoj rundi, a onda nam mlađa olimpijka priča o tome kako provodi Uskrs.- Najviše volim da proslavljam u krugu porodice. Imamo običaj da odemo kod bake i deke u selo i da se tamo okupimo. U Kruševcu mi je ostatak rodbine, odatle sam i ja... Svi se tada okupimo i uživamo u porodičnoj atmosferi. U kuckanju jaja prolazim lošije nego u borbama. Evo, videli ste, i Milica me je pobedila u kucanju, ali to nije toliko bitno. Bitnije je pobeđivati u borbama - kaže Tijana Bogdanović za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track