Serđa Stević donela prvu medalju i prvo zlato za Srbiju na EP
Foto: TDK Galeb

Srpska tekvondistkinja blistala

Serđa Stević donela prvu medalju i prvo zlato za Srbiju na EP

Ostali sportovi -

Na Evropskom kadetskom prvenstvu u Rumuniji, Serđa Stević (-51kg) osvojila je zlatnu medalju!

Srbija je uhvatila najbolji zalet osvojivši zlatnu medalju. Serđa je na startu pobedila Hrvaticu Dinković 8:1, zatim Finkinju Lahti 20:2, Britanku Asef 12:3, u polufinalu je slavila 7:1 protiv Italijanke, dok je u finalu savladala Špankinju Asensio 10:2.

"Ovo je veliki uspeh za srpski tekvondo, prvo zlato za srbiju u kadetskoj konkurenciji! Serđa je imala pet borbi, a pored finala mozda najteža borba je bila sa Britankom u četvrtfinalu. Ali, spremili smo taktiku koju je ona sprovela u delo na tatamiju i rezultat nije izostao. Dva puta je gubila od Špankinje koju je sada pobedila. To je uspeh I za nju, dokaz da raste I uči iz grešaka, I nema sumnje da ćemo od nje moći da očekujemo velike rezultate", istakao je Stevan Rašić, trener koji ju je pratio na EP.

Serđa je proteklih godinu dana imala sjajne rezultate, I na svim međunarodnim turnirima, G1 I G2 kategorije, osvajala medalje, prevashodno zlatne. Pripreme za EP odradila je u Vrnjačkoj banji sa svojim klubom TKD Galeb, a završnicu odradila u klubu u Beogradu.

"Srećna sam i zadovoljna, moj najveći rezultat do sada! Imala sam pet borbi, zajedno sa mojim trenerom Stevanom koji je bio sa mnom na ovom turniru, spremili smo taktiku za svaki meč i drago mi je što se sa evropskim zlatom opraštam od kadeta. I zahvaljujem se svim ostalim trenerima i celom timu koji su navijali za mene", rekla je Serđa koja u januru prelazi u juniore.

Svi u tekvondo savezu Srbije zadovoljni su postignutim rezultatima. Juče su na Evropskom prvenstvu za dlaku izmakla dva odličja, jer su naši predstavnici poraženi u izuzetno teškim mečevima.

Tamara Žarkov, Irina Zrnić, Jelena Brežičanin i Luka Stanković nisu uspeli da se domognu medalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track