ŠKOLARCI ODUŠEVLJENI: Dragana držala olimpijski čas
Foto: OKS

POZITIVA

ŠKOLARCI ODUŠEVLJENI: Dragana držala olimpijski čas

Ostali sportovi -

Najbolja srpska bacačica diska družila se s mališanima u Sremskoj Mitrovici

Olimpijski komitet Srbije nastavio je svoju akciju pod nazivom „Olimpijski čas“, a sa mališanima u Sremskoj Mitrovici družila se Dragana Tomašević.Naša najbolja bacačica diska, četvorostruka učesnica Olimpijskih igara, prenela je najmlađim sugrađanima svoje veliko iskustvo i poručila da očekuje da će bar neko od prisutnih biti deo velike srpske sportske porodice.- Drago mi je što sam danas ovde s vama i čast mi je što imam priliku da predstavljam Olimpijski tim Srbije. Raduje me što vidim ovako veliki broj dece i verujem i nadam se da će neki od vas u budućnosti imati priliku da predstavljaju našu zemlju na Olimpijskim igrama - rekla je Dragana, a zatim objasnila da se oprobala u mnogim sportovima pre nego što se pronašla u atletici i bacanju diska.Dragana je otkrila da se okušala i u bacanju kugle, te da je svojevremeno bila i na odbojkaškom treningu. Tomaševićeva je na pitanje dece otkrila da joj je omiljeni sportista Rafael Nada i dodala da se nada da svojim izborom nije nikoga razočarala.Načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Sremske Mitrovice Ilija Nedić zahvalio je Olimpijskom komitetu što je olimpijski karavan stigao i do ovog grada. On je rekao da je velika stvar za Sremsku Mitrovicu što je „njihova“ Dragana Tomašević četiri puta učestvovala na Olimpijskim igrama, kao i da je Sremska Mitrovica ove godine dobila svoju prvu olimpijsku medalju, misleći na Marka Tomićevića, koji trenira u kajakaškom klubu Val iz ovog grada.

Učesnici olimpijskog časa imali su priliku da kroz različite radionice i aktivnosti steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima - olimpijskim herojima današnjice.

Upoznali istoriju OIUČENJE UZ BAJKUNajmlađi osnovci imali su priliku da zahvaljujući „Olimpijskoj bajci“ nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje tokom odrastanja. U ovoj knjizi oživljeni su grčka božanstva i lik Pjera de Kubertena, a deci na duhovit i jednostavan način prikazane Olimpijske igre od vremena nastanka antičkih igara pa sve do modernih.

G. F.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track