SMENJEN SAŠA BOŠKOVIĆ: Rukometašice čekaju novog selektora
Foto: Dado Đilas

SMENJEN SAŠA BOŠKOVIĆ: Rukometašice čekaju novog selektora

Ostali sportovi -
Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije smenio je selektora rukometašica Sašu Boškovića.

Kako Kurir sport saznaje, Bošković je predao izveštaj o učešću reprezentacije na SP u Danskoj koji Upravni odbor nije usvojio.

Do izbora novog selektora, aktuelni stručni štab, vodiće naše najbolje rukometašice. RSS će, kako se navodi, u najkraćem mogućem roku, pokušati da nađe novog selektora. Srbija će 9. i 13. marta igrati protiv Češke u kvalifikacijama za EP u Švedskoj.

Saša Bošković je za selektora postavljen 2011. godine.

Sa reprezentacijom je osvojio 4. mesto na Evropskom prvesntvu 2012. u Beogradu i srebro 2013. godine na Svetskom prvenstvu 2013. godine, takođe u Beogradu.

Na minulom Evropskom prvenstvu reprezentacija je ispala već u prvom krugu, a na tom takmičenju je nastupila bez najboljih igračica Andree Lekić, Katarine Tomašević, Dragane Cvijić i Sanje Damjanović, koje su bojkotovale nacionalni tim zbog sukoba sa Boškovićem.

Saša Bošković je rođen 1963. godine u Aranđelovcu. Trenerskim pozivom, počeo je da se bavi u Šamotu iz Aranđelovca, 1992. godine. Sa kadetima (1978. godište) osvaja titulu prvaka države. Vodio je Šamot u Super Ligi tadašnje SR Jugoslavije i bio uključen u stručni štab juniorske reprezentacije 1998. godine.

Najveći uspeh postiže kao trener ŽRK Knjaz Miloš sa kojim u sezoni 2006/2007 igra Ligu šampiona, a 2007. osvaja i titulu prvaka Srbije.

Posle šest meseci u rumunskoj Devi, postaje trener Partizana sa kojim osvaja Kup Srbije 2008. godine, pa titulu i Super Kup, godinu dana kasnije.

Poslednji trenerski angažman pre selektorske uloge je imao u pančevačkom Dinamu, sa kojim je opstao u Super ligi prošle sezone.

RSS je usvojio izveštaj selektora muške reprezentacije Dejana Perića sa EP u Poljskoj, a on će nastaviti da vodi državni tim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track