ŠOKANTNA ISPOVEST TAJSONA FJURIJA Šmrčem kokain, uživam u alkoholu, nadam se da će neko da me ubije!
Foto: Reuter

Svetski šampion otvorio dušu

ŠOKANTNA ISPOVEST TAJSONA FJURIJA Šmrčem kokain, uživam u alkoholu, nadam se da će neko da me ubije!

Ostali sportovi -

Šampion sveta u boksu u teškoj kategoriji Tajson Fjuri priznao je da pati od depresije i da je zbog toga počeo da konzumira kokain.

Fjuri je dodao da je pretrpeo ozbiljne mentalne probleme i da je iz tih razloga ne trenira još od maja, već da se odao alkoholu i drogi."Prošla četiri meseca sam koristio kokain, opijao se svakodnevno i udebljao sam se kao svinja. Borim se sa ličnim demonima, nastojim da ih se otarasim. Međutim, to nema veze sa mojim boksom, to je deo mog privatnog života i nije razlog da mi oduzmu titule", rekao je Fjuri.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je istakao da ne uživa više u boksu jer je često na udaru kritika javnosti zbog ponašanja, ali i romskog porekla."Otvoren je lov na veštice kada sam postao šampion. To je zbog moje životne priče, zbog okruženja iz kojeg dolazim, zbog onoga što jesam i zbog onoga što radim. U celom svemu postoji mržnja za moju nacionalnu manjinu. Jednom mi se desilo da nisam mogao da uđem u restoran, rekli su mi da putnicima ulaz nije dozvoljen. Kao dečak sam voleo boks, sada ga mrzim", kazao je bokser iz Mančestera.On je već dva puta otkazivao revanš sa Ukrajincem Vladimirom Kličkom, oba iz zdravstvenih razloga, a novi sudar mogao bi da bude zakazan tek 2017. godine."Sada kažu da sam uzimao kokain i ne znam šta sve ne. Slušajte, da sam imao heroin uzeo bih ga zbog onoga što su mi učinili. Jesam, uzimao sam puno kokaina. Zašto ne bih? To je moj život, zar ne? Mogu da radim šta god želim sa njim. Da, šmrkao sam kokain kao i mnogo drugih ljudi. Kakve to j... veze ima s bilo čim? To nije doping koji će da poboljša moju fizičku spremnost u ringu. Zar mi nije dozvoljeno da imam život?", rekao je Fjuri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track