SPORT I ZDRAVLJE: Roze trka na Adi protiv raka dojke
Foto: Savremenisport

Dela čine čoveka

SPORT I ZDRAVLJE: Roze trka na Adi protiv raka dojke

Ostali sportovi -
Trka je humanitarnog karaktera i prikupljena novčana sredstva će biti usmerena za finansiranje programa edukacije Uduženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dоjke "Budimo zajedno"

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, u subotu 21. marta u 12 časova na Adi Ciganliji biće organizovana druga po redu Roze trka (šetnja) u cilju podizanja svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke.

"Pink run" je rekreativna sportska manifestacija koja se održava širom sveta kao podrška obolelim ženama, od koje, samo u Srbiji godišnje umire 1600 žena. Ove godine Roze trka i tradicionalna kružna trka oko savskog jezera Ada i zdravlje su spojene u jedan događaj.

Start i cilj trke je kod restorana Jezero gde će seiti prijavljivanje učesnika od 10:30 do 11:50h. Na trci ili šetnji, koja će se odvijati na kružnoj stazi oko savskog jezera, imaju pravo učešća svi oni koji na taj način žele da pruže podršku i pomoć našim majkama, sestrama, ćerkama ili prijateljicama obolelim od karcinoma dojke.

Prateći muzičko-zabavni program na bini počinje u 11 časova. U programu će nastupiti poznati umetnici kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta.

Trka je humanitarnog karaktera i prikupljena novčana sredstva će biti usmerena za finansiranje programa edukacije Uduženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dоjke "Budimo zajedno".

Za sve učesnike trke poželjna je sportska opremna ili neko obeležje u roze (pink) boji.

Za najuspešnije takmičare su predviđeni pehari i medalje, a za sve učesnike zahvalnice i pokloni od donatora trke.Organizator trke je "Fondacija Natalis" u saradnji sa "AK 21. Maj", pod pokroviteljstvom Ade Ciganlije, a direktor trke je proslavljena košarkašica Olivera Krivokapić Dragićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track