SPORTSKA GIMNASTIKA: Reprezentacija Gimnastičkog saveza Srbije i ove godine učesnik Voronin kupa
Foto: Privatna Arhiva

Tradicionalno takmičenje

SPORTSKA GIMNASTIKA: Reprezentacija Gimnastičkog saveza Srbije i ove godine učesnik Voronin kupa

Ostali sportovi -

"Mikhail Voronin Cup" je prestižno takmičenje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici koju organizuje jedan od najuspešnijih gimnastičkih klubova Rusije, Gimnastički klub "Dinamo-Moskva", pod pokroviteljstvom Gimnastičke fedracije Rusije.

Takmičenje se održava svake godine sredinom decembra, ovogodišnje izdanje je od 18. do 22. decembra. Takmičenje je postalo tradicionalno i održava se 23. put ove godine.

Reprezentacija Gimnastičkog saveza Srbije redovno učestvuje na "Mikhail Voronin Cup"-u od 2012. godine. Na prošlogodišnjem izdanju, naši takmičari i takmičarke učestvovale su u velikom broju finala, najuspešniji plasman ostvarila je seniorka Aleksandra Rajčić, sa 4. mestom na dvovisinskom razboju.

Ove godine Srbiju će predstavljati senior Bojan Dejanović, juniori Petar Vefić i Nikola Jurković sa trenerom Vladimrom Drakulićem i seniorke Aleksandra Rajčić, juniorka Anđela Đurđević i trener Aleksandar Pandurov. U Gimnastičkom savezu nadaju se nastupu u finalnim takmičenjima koja su na programu 21. decembra, posebno nakon osvajanja 9. mesta Petra Vefića na ovogodišnjem Evropskom prvestvu za junior u višeboju.

Takmičenje je dobilo svoje ime po jednim od najuspešnijih ruskih gimnastičara svih vremena, Mikhailu Voroninu, koji je u toku svoje karijere bio osvajač zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja na Prvenstvima Evrope, Prvenstvima Sveta i Olimpijskim igrama 1968. i 1972. godine.

Nakon uspešne gimnastičke karijere, Voronin je postao trener reprezentacije, Predsednik Gimnastičkog kluba "Dinamo-Moskva" i Predsednik Gimnastičkog saveza Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track