Sportsko sabranje Svete Srbije na radost mališana
Foto: Sveta Srbija

Razvijanje pravih vrednosti

Sportsko sabranje Svete Srbije na radost mališana

Ostali sportovi -

Pravoslavno sportsko društvo 14. i 15. maja na Adi Ciganliji organizuje veliku sportsku manifestaciju koju će posetiti desetine hiljada mališana

Pravoslavno sportsko društvo Sveta Srbija, da bi na delu pokazalo vrednosti kojima stremi, organizuje veliku sportsku manifestaciju na Adi Ciganliji pod nazivom Sportsko sabranje Svete Srbije.Zbog jedinstvenosti koncepta i dosadašnjeg uspeha, ovaj događaj je od Grada Beograda dobio status manifestacije od posebnog značaja za prestonicu Srbije. PodrškaProgram manifestacije se od samog početka razvija i od jednodnevne manifestacije prerastao je u višednevnu. Na sabranju 2014. godine Sveta Srbija je okupila preko 15.000 mališana koji su došli s roditeljima, bakama i dekama, a već 2015. godine taj broj je prešao 30.000 učesnika i od jednodnevne manifestacije prerastao u dvodnevnu.Sportsko sabranje Svete Srbije održaće se i ove godine i bez podrške prijatelja i društvenih kompanija neće moći da dostigne već zadate visoke ciljeve i sadržajem i kvalitetom programa da prevaziđe standarde koji su postavljeni u prethodnoj godini.Program ovogodišnjeg Sportskog sabranja odvijaće se 14. i 15. maja na spojenim terenima iz kružnog toka na Adi (Beograd). Prvog dana predviđeni su gosti iznenađenja.

Masovnost. Mališani ispred Hrama Svetog Save
Masovnost. Mališani ispred Hrama Svetog Save

Liturgija

Drugog dana program počinje liturgijom na otvorenom, nakon koje će biti održan bogat kulturno-umetnički program u dva segmenta. Prvi deo će trajati od 11.00 do 12.30 i prenosiće ga direktno TV Studio B. Drugi deo će trajati od 13 do 14.30, a inspirisan je likom i delom Nikole Tesle.S. R.

Bogat sadržajTIPSA I ÐOKOVIĆ ODIGRAĆE MEČUčesnici programa su mnoge poznate ličnosti iz javnog života, a glavni sportski događaj biće revijalni teniski meč između Janka Tipsarevića i Ðorđa Ðokovića. Na kružnom toku najbolji srpski automobilista i višestruki evropski šampion Dušan Duca Borković održaće pokazne vožnje, dok će na suvozačevom mestu biti poznati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track