SREBRNA SRPSKA TROJKA: Završene dvodnevne borbe na Galebovom trofeju
Foto: TK Galeb

Srbija Open

SREBRNA SRPSKA TROJKA: Završene dvodnevne borbe na Galebovom trofeju

Ostali sportovi -

Poslednjeg takmičarskog dana na turniru 15. Galeb Belgrade Trophy - Serbia Open, koji se održao 29. I 30. oktobra u Hali Pionir, prema programu bile su seniorske i neke juniorske kategorije.

Srpski tim je bio odličan, u obe uzrasne kategorije, budući da je pred juniorima Svetsko prvenstvo u Kanadi sredinom novembra.

Za razliku od njih, seniori su započeli novu takmičarsku sezonu posle letnje pauze, a neki su već i osvojili bodove za svetsku i olimpijsku listu.

- Veoma sam zadovoljan i ove godine kako je organizovan turnir, kao i odazivom boraca. Imali smo preko 1100 boraca iz oko 50 zemalja, na izuzetno visokom niovu. Posle Olimpijskih igara u Riju, ovo je mnogima prvi turnir u sezoni, i mesto gde osvajaju prve bodove – ističe Dragan Jović, direktor turnira.

– I ove godine smo pokazali da je Galebov Trofej organizovan na najvišem nivou. Predstavnici Evropske tekvondo unije zadovoljni su kako je protekao turnir u svakom smislu, što nam daje vetar u leđa da težimo organizaciji Evropskog seniorskog prvenstvu u Beogradu za dve godine.

Jedan od najjačih turnira u ovom delu Evrope posetili su i Dragoljub Kočović, zamenik Gradskog sekreterijata za sport i omladinu grada Beograda, kao i Siniša Jasnić, potpredsednik tekvondo Saveza.

Iako se olimpijska šampionka i srebrna iz Rija nisu takmičile, budući da su u pripremnom periodu za nastavak sezone posle Olimpijskih igara, oba dana su se u Hali Pionir podržavale naše borce ali i družile sa publikom.Od srpskih boraca Miloš Gladović (do 58 kg) je osvojio srebrnu medalju, i odlično startovano u novoj sezoni.

Ana Bajić (+73kg) je osvojila srebrnu medalju posle poraza od Britanke Dzejd Slavin, dok je Marko Djuričić (+87kg) osvojio bronzanu medalju. Nikola Vučković (do 63kg) je u finalu savladao Hrvata i osvojio zlatnu medalju.

Bogdan Bulat, junior do 48 kilograma, osvojio je zlato posle četiri borbe u pokazao da je spreman za SP u Kanadi. Miljana Stefanov, takođe juniorka do 44 kg, osvojila je srebro.

Juniorka Natalija Čalić (do 68 kg) je osvojila zlato, dok je u istoj kategoriji Marijana Topić bila druga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track