SRPSKA POSLA: Mladoj bokserki 7 dana pred EP otkazali put, do nedelje treba da skupi 150.000 dinara
Foto: Facebook

Vreme teče

SRPSKA POSLA: Mladoj bokserki 7 dana pred EP otkazali put, do nedelje treba da skupi 150.000 dinara

Ostali sportovi -

Anđela Branković, perspektivna bokserka BK "F 89" iz Novog Sada i jedna od najboljih učenica u Gimnaziji "Laza Kostić", osvajačica brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, dok su se svi njeni vršnjaci celo leto odmarali, vredno je trenirala za Evropsko prvenstvo u boksu.

I nije joj bilo teško – ni vrućine, ni treninzi dva puta dnevno, ni odricanja, propuštanja, ni druženja, čak ni letnji sladoledi kojih se odricala zarad održavanja kilaže. Takmičenje se održava sledećeg vikenda u turskom gradu Odru, ali Anđela ne može da putuje, jer obećana sredstva nisu stigla. Ali jako to želi.Njen trener Dragana Zanini, kako kaže, nakon svega što su Anđela i ona zajedno prošle tokom leta, nema srca da devojčici kaže da ne može putovati."Da je Bokserski savez Srbije pre nedelju dana saopštio da na računu imaju 600.000 koje su namenili samo za međunarodni turnir "Zlatna rukavica", čak i nakon toga što ih je OKS podsetio da su obavezni da finansiraju evropska i svetska prvenstva u svim uzrasnim kategorijama. U gradskom i pokrajinskom sekretarijatu za sport rekli su da je kasa prazna i da ne mogu ništa da preduzmu dok se ne sprovede rebalans budžeta, a mi nažalost, nemamo vremena da čekamo na to", očajna je Zanini.Boks je od 2012. godine i zvaničan Olimpijski sport za žene, te bi Savezi trebalo da iz budžeta izdvajaju 30% sredstava za devojke, ali takmičarke u Srbiji, nažalost, ne dobijaju ni 10.Anđela Branković trebalo bi u nedelju da otputuje sa trenerom Draganom Zanini u turski grad Odru i da od 18. do 27. septembra predstavlja svoju zemlju na Evropskom prvenstvu za omladinke i juniorke. Za taj put potrebno im je 1.500 evra – i to, kako napominju, hitno!

"Novac za put smo našli, ali ne i za meštaj,te se sada nadamo da će se pojaviti jedan ili više dobrih ljudi, koji će nam pomoći da otputujemo. Imamo novca za avionske karte, one su skupe, prvo zato što ih kupujete u poslednjem minutu, a zatim i zbog činjenice da se leti od Istanbula, pa do Odra", kaže trener Dragana Zanini.

U izjavi za Kurir ona je napomenula i sledeće:

"Anđela može do medalje. Ne mogu to das tvrdim, jer nikada ne znaš šta može da se dogodi, ali sa obzirom da je visoka i da ima dobru kontru, mislim da je među kandidatima za postolje. Tokom leta, Anđela je osvojila turnire u Slovačkoj i Mađarskoj i ima sjajne šanse da osvoji medalju i na ovom prvenstvu i nastavi svoj put ka Olimpijskim igrama 2020. godine, u nadi da će postati prva devojka bokser koja će Srbiji doneti medalju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track