(FOTO) Srpska trojka na ZOI u Lilehameru
Foto: OKS

Fenomenalni objekti spremni za početak borbi

(FOTO) Srpska trojka na ZOI u Lilehameru

Ostali sportovi -
Anja Ilić u nordijskom trčanju, te Milica Kovačević i Rašo Jevremović u alpskom skijanju predstavljaće našu zemlju na Igrama mladih, koje će danas biti svečano otvorene u Norveškoj

Zimske olimpijske igre, druge po redu, danas će biti svečano otvorene u norveškom gradu Lilehameru, a Srbiju će na ovoj prestižnoj smotri predstavljati troje sportista.

Anja Ilić u nordijskom trčanju i Milica Kovačević i Rašo Jevremović u alpskom skijanju spremno dočekuju izazove i sticanje novog iskustva. Anja će nastupiti u kros-kantriju slobodnom tehnikom, u trci na pet kilometara slobodnim stilom, a postoji mogućnost da se takmiči i u sprintu, s tim što će odluka o tome biti doneta nakon tehničkog sastava. Milica i Rašo će se takmičiti u slalomu, veleslalomu, superveleslalomu i super kombinaciji.

Mlade nade Srbije... Anja, Rašo i Milica
Mlade nade Srbije... Anja, Rašo i Milica

Sportiste će na ovom takmičenju pratiti trener u alpskom skijanju Jeraša Matić, trener u nordijskom skijanju Tihomir Milosavljević, doktor Dejan Aleksandrić i šef misije tima Srbije Damir Štajner, koji je dan pre tima otputovao za Lilehamer.

Iznutra i spolja... Organizatori se potrudili da se svi učesnici osećaju kao kod svoje kuće
Iznutra i spolja... Organizatori se potrudili da se svi učesnici osećaju kao kod svoje kuće

Na Igrama će učestvovati sportisti iz 71 zemlje sveta, a biće podeljeno 70 setova medalja. Mladi sportisti će se takmičiti u 15 zimskih sportova (alpsko skijanje, nordijsko skijanje, biatlon, fristajl skijanje, umetničko klizanje, brzo klizanje, hokej, ski-skokovi, bob, sanke, skeleton, karling, snoubord, brzo klizanje i šort trek). Svečana ceremonija otvaranja zakazana je za 19 časova i biće održana u areni za ski-skokove. Prvi dan takmičenja je sutra, a sve troje naših sportista će se naći na stazi.- Veleslalom je moja disciplina i tu definitivno očekujem najbolji rezultat. Imao sam neku povredu, koja je sad sanirana. Dobro je što mi je u nekoliko trka posle povrede veleslalom išao dobro. Jedva čekam da sve počne - kaže Jevremović, koji je ranije nastupao na Evropskom zimskom olimpijskom festivalu mladih u Montafonu 2015.

Šef tima Damir Štajner podelio je sa nama utiske o samom smeštaju i uslovima u kojima će sportisti živeti, odnosno o objektima u kojima će biti održana takmičenja.- Domaćini se trude da obezbede sve što je potrebno i da se svi gosti Lilehamera osećaju prijatno. Smeštaj je sjajan, a svi objekti su fenomenalni. Arena za ski-skokove u kojoj će biti održana ceremonija otvaranja Igara nalazi se iznad grada i s noćnom rasvetom stvarno izgleda veličanstveno - poručio je Štajner s lica mesta.

Svakodnevno praćenjeORGANIZATORI NAPRAVILI APLIKACIJUSvi oni koji su zainteresovani za učešće naših sportista na ZOI mladih u Lilehameru, kao i oni koji žele da prate sva dešavanja sa ovog takmičenja mogu da na svoje pametne telefone i slične uređaje instaliraju aplikaciju Lillehammer 2016 i tako prate trenutne rezultate i događaje na svim borilištima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track