SRPSKI RVAČI U RIGI: Bar dve medalje na EP kao uvertira za Rio
Foto: Beta

Štefanek vođa ekipe

SRPSKI RVAČI U RIGI: Bar dve medalje na EP kao uvertira za Rio

Ostali sportovi -
Srpska rvačka reprezentacija danas je otputovala na Evropsko prvenstvo u grčko-rimaskom stilu koje se održava u Rigi.

Savezni trener Stoian Dobrev u Letoniju vodi šestoricu boraca. U kategoriji do 59 kilograma predstavljaće nas Kristian Fris, 66kg Davor Štefanek, 71kg Aleksandar Maksimović, 75kg Viktor Nemeš, 85kg Petar Balo, 130kg Nemanja Pavlović.

Naši rvači očekuju da u Rigi osvoje bar dve medalje, mada bi stručni štab bio zadovoljan i sa jednim odličjem.

"Momci su dobro radili, spremni smo koliko je to potrebno u ovom trenutku, a šampionat u Rigi je samo jusputna stanica ka Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Za samo mesec dana očekuje nas kvalifikacioni olimpijski turnir u Zrenjaninu i očekujemo da uz Davora Štefaneka imamo još dvojicu predstavnika u Brazilu", rekao je savezni trener Stoian Dobrev.

Vođa ove ekipe je naš najbolji rvač Davor Štefanek koji ovo prvenstvo smatra samo dobrom proverom uoči igara u Rio de Ženeiru. Rezultat Štefaneku, ovom prilikom, nije u prvom planu.

"Svoj cilj znam, to je osvajanje medalje u Brazilu i tome sve podredjujem, tako da je moj ovogodišnji plan rada fokusiran da budem u top formi na leto. Ipak, i od takmičenja u Rigi očekujem dosta i ne odričem se borbe za medalju, naprotiv. Očekujem da i ovoga puta neko priajtno iznenadi, rvanje krupnim koracima ide napred, a naša reprezentacija je sve respektabilnija", kazao je Štefanek, bronzani sa prošlogodišnjeg prvenstva sveta u Las Vegasu.

Možda naš najveći adut je aktuelni prvak Evrope do 23 godine i srebrni sa evropskih igara u Bakuu Vikotr Nemeš. Mladi Subotičanin ima dve želje – zlato u Letoniji i olimpijsku normu u Zrenjaninu, a zatim i odličje sa olimpijskih igara u Riju.

"Spreman sam, znam koliko vredim, ne bojim se nikoga i želim da ova godina bude najsuepšnija u istoriji srpskog rvanja. Prošlogodišnje iskustvo iz Amerike mi mnogo znači, a sebe vidim na pobedničkom postolju", rekao je Viktor Nemeš.

Naši rvači nastupiće u subotu i nedelju, a svi koji žele mogu da prate live stream na zvaničnoj stranici svetske rvačke federacije. Kvalifikacije su od 10, a borbe za medalje od 18 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track