SVAKA ČAST, DEVOJKO: Tijana Bogdanović osvojila bronzu na SP!
Foto: Tkdgaleb.org.rs

Prva medalja za srpski tekvondo u Rusiji

SVAKA ČAST, DEVOJKO: Tijana Bogdanović osvojila bronzu na SP!

Ostali sportovi -
To je prva medalja za srpski nacionalni tim na šampionatu, ali i prvi veliki trofej za talentovanu 17. godišnju olimpijsku nadu.

ČELJABINSK - Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je danas bronzanu medalju u kategoriji do 49 kilograma na prvenstvu sveta, koje se održava u ruskom gradu Čeljabinsku.

To je prva medalja za srpski nacionalni tim na šampionatu, ali i prvi veliki trofej za talentovanu 17. godišnju olimpijsku nadu.

"Presrećna sam osvojenom medaljom, ali i pomalo tužna, jer znam da sam mogla i više. Moj trener i ceo stručni tim misle da sam bila dobra, ali i da sam zaslužila više. Nadam se da ću sledeći put opravdati njihova očekivanja", izjavila je Bogdanovićeva, a prenosi TKD Galeb.

Mlada srpska reprezentativka u prvom kolu je savladala Italijanku Nikoli (10:8), u nastavku je bila bolja od Turkinje Jildrim (4:1), dok je u četvrtfinalu pobedila trofejnu Francuskinju Azize (4:1).

Posle velike i neizvesne borbe u polufinalu Bogdanovićeva je izgubila od iskusne Korejke Ha (7:5).

"Važno je održati kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima.. Ova bronza je zlata vredna obzirom na to da je Tijana pre 10 dana napunila tek 17 godina. Sada idemo punom parom ka Evropskom igrama u Bakuu. U subotu na tatami izlazi Milica Mandić i nadam se da ćemo njenim, a i nastupom preostalog dela tima, napraviti novi rekord, a to je dve ili više medalja na svetskom prvenstvu", kazao je trener Dragan Jović.

Ana Bajić (do 67 kg) je poražena u drugom kolu od Elin Johanson iz Švedske, inače prvog nosioca, a Ivan Purešević (do 68 kg) takođe je poražen u drugom kolu od aktuelnog svetskog i olimpijskog šampiona, Turčina Serveta Tzugula.

Od predstavnika Srbije u petak nastupaju Dragana Gladović (do 53 kg) i Violeta Babić (+73 kg).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track