SVETSKI, A NAŠI: Dizači tegova ređaju uspehe

Ima li ko jači

SVETSKI, A NAŠI: Dizači tegova ređaju uspehe

Ostali sportovi -

Dizanje tegova doživljava pravu renesansu u Srbiji. O tome govore silne medalje u svim kategorijama na velikim takmičenjima.

"Ovo je vreme najblistavijeg perioda u razvoju dizanja tegova u Srbiji. Dolaze rezultati sistematskog rada postavljenog u našem savezu. U ovom trenutku reprezentaciju Srbije predvodi Stipan Vert, naš najtrofejniji trener. S mlađim reprezentativnim selekcijama rade Zoran Pantelić i Veselin Jakovljević. Za selekcije devojaka zaduženi su Silvana Vukas i Igor Tomić", ističe u razgovoru za Kurir profesor dr Milan Mihajlović, predsednik saveza.

"Bez pomoći države Srbije i Ministarstva omladine i sporta ne bismo mogli da ostvarimo ovakve rezultate. Mi se trudimo da svaki uloženi dinar opravdamo i iz godine u godinu naši rezultati su sve bolji. Imamo najperspektivniju generaciju mladih dizača tegova - Jošića, Bertrana, Vladisavljeva, braću Kajdoči, Rožnjika, Tomića, Kužića i druge. Tek će oni osvajati medalje za Srbiju", zaključio je profesor Mihajlović.

Recept za uspeh: Kajdoči prvi na svetu

Prvi put se dešava da je jedan takmičar iz Srbije prvoplasirani na svetskim rang-listama u dizanju tegova. To je Tamaš Kajdoči.

"Svakodnevni trening, mnogo odricanja, iskusan trener da vas savetuje i Ministarstvo omladine i sporta da vas pomaže. To je recept za osvajanje medalje. Imam sreće da me trenira Stipan Vert, koji je do sada stvorio desetine državnih prvaka i rekordera", kaže Tamaš Kajdoči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track