TAČNO 14 GODINA POSLE NAJLEPŠEG ODBOJKAŠKOG POENA: Diplomira Vanja Grbić
Foto: Zorana Jeftić

Akademski građanin

TAČNO 14 GODINA POSLE NAJLEPŠEG ODBOJKAŠKOG POENA: Diplomira Vanja Grbić

Ostali sportovi -
Stariji od braće Grbić na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja brani diplomski rad na temu "Plan i program rada škole odbojke na pesku"

Tačno 14 godina, pošto je sa reprezentacijom Jugoslavije u Sidneju osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju, nekadašnji odbojkaški reprezentativac naše zemlje Vladimir Grbić stiče fakultetsku diplomu, pošto na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja brani diplomski rad na temu "Plan i program rada škole odbojke na pesku". Grbić, se kao funkcioner Odbojkaškog saveza Srbije već dugo bavi odbojkom na pesku, držeći tokom leta niz kampova za dečake i devojčice, a interesantno je da je baš na današnji dan pre 14 godina ostvario kako je sam govorio najveći uspeh u karijeri.Na finalnoj utakmici Olimpijskih igara u Sidneju, u kojoj je Jugoslavija savladala Rusiju sa 3:0 bez sumnje je viđen jedan od najspektakularnijih poena u istoriji odbojke, a izveo ga je Vladimir Grbić. On je spašavajući jednu loptu bukvalno preskočio u prvi red tribina, a potom uspeo da stigne i izblokira protivnički smeč.

http://www.youtube.com/watch?v=6yANLoghLZ4
Vladimir Grbić Grbić Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine Vojvodine, zagrebačke Mladosti, a sa uspehom igrao u Italiji, Grčkoj, Brazilu, Rusiji, Japanu i Turskoj. Jugoslovenski olimpijski komitet odbojkaške Kuće slavnih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track