TEKVONDO: Četvrt veka Galeba, mašine za medalje!
Foto: Dragan Kadić

Žurka za kraj uspešne olimpijske godine

TEKVONDO: Četvrt veka Galeba, mašine za medalje!

Ostali sportovi -

Oni imaju zlato Milice Mandić iz Londona i srebro Tijane Bogdanović iz Rija

Beogradski tekvondo klub koji ima dve olimpijske medalje proslavio redak jubilej - 25 godina od osnivanja jakog kolektivaBliži se kraju jedna od najuspešnijih godina srpskog sporta. Idealno vreme da se polako podvlači crta, a medalja toliko da ih je teško pobrojati. Najvrednije su svakako one olimpijske.

Srebrna olimpijka... Tijana Bogdanović
Srebrna olimpijka... Tijana Bogdanović

Srbija se iz Rio de Žaneira vratila sa osam odličja, pa bi se moglo pomisliti da, kad tako mala zemlja kakva je naša može do toliko medalja, to i nije neki problem. I zapravo i nije. Ništa lakše nego osvojiti olimpijsku medalju. Znaju to dobro u tekvondo klubu Galeb, oni imaju zlato Milice Mandić iz Londona i srebro Tijane Bogdanović iz Rija. A znaju i recept - 25 godina postojanja, 25 godina velike borbe sa svim i svačim, i mnogo rada. Svaki dan!A za četvrt veka ovog kluba velike zasluge idu na račun Dragana Jovića, čoveka koji je „napravio“ dve olimpijske medalje i koji je na proslavi rođendana sumirao urađeno.- Toliko divnih rezultata je ovaj klub ostvario za 25 godina istorije. Svi članovi bivši i sadašnji su deo nje. Hvala svima što su deo naše priče, uspeha, pobeda, poraza, tokom lepih dana, ali i teških. Četrdeset velikih medalja osvojio je ovaj klub, i to sve iz Srbije, zemlje koja 15 godina nije mogla da dobije vizu - rekao je Jović i naglasio podršku koju klub dobija:- Hvala Olimpijskom komitetu Srbije, kao i Ministarstvu sporta, koji su nas podržavali i bez kojih ne bismo mogli da ostvarimo mnoge ove rezultate.

Čista emocijaMILICA SVE RASPLAKALAZlatna olimpijka Milica Mandić, zbog koje su se suze radosnice pojavljivale nakon trijumfa u Londonu, ponovo je učinila da svim prisutnima prorade emocije.- Zamišljala sam 2016. godinu kao neku u kojoj će se ostvariti neki moji snovi i za koju sam se nadala da ću je završiti kao i 2012. Neke stvari se jednostavno nisu desile - rekla je Milica, a onda kroz suze zaključila:- Shvatila sam da mi ne bi vredeli svi ovi rezultati da oko sebe nemam najdivnije ljude na svetu da ih podelim s njima. Medalja i pobeda nemaju vrednost ako nemaš s kim da ih podeliš!

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track