TERORISTA OSRAMOTIO PORODICU: Najtraženiji čovek Evrope je brat uspešnog belgijskog sportiste!
Foto: Abft.be/printskrin

Porodica ga se odrekla

TERORISTA OSRAMOTIO PORODICU: Najtraženiji čovek Evrope je brat uspešnog belgijskog sportiste!

Ostali sportovi -
Nadžim Lahraui, jedini preživeli od trojice terorista sa aerodroma u Brisela, brat je belgijskog reprezentativca u tekvondou, prenosi britanski Dejli mejl.

Mourad Lahraui je uspešni sportista koji je sa ponosom predstavljao Belgiju na nekoliko velikih takmičenja širom sveta, uključujući i Svetsko prvenstvo u tekvondou koje je prošle godine održano u Rusiji.

Porodica Lahraui, koja je marokanskog porekla, se odrekla Nadžima. On je bio osumljičen da je učestvovao i u terorističkim napadima u Parizu, pa je porodica davala izjave u policiji. Otac je tada rekao da je prepoznao sina kao jednog od begunaca, ali je dodao da se sa njim nije čuo više od tri godine. Porodicu je sramota i boji se da će Nadžim svojim postupcima uništiti uspešnu sportsku karijeru Mourada.

Mourad ima 21 godinu i na Univerzijadi u Gvanžuu osvojio je srebrnu medalju u tekvondou u kategoriji do 54 kilograma. Ima desetak medalja sa raznih međunarodnih turnira.Svojim sportskim uspesima se često hvalio na društvenim mrežama, međutim, njegov Tviter profil je sada ugašen.

Podsetimo, postoji osnovana sumnja da je Nadžim Lahraui osmislio specijalne bombe sa ekserima koje su ubile 31 osobu juče u Briselu i ranile oko 250 ljudi. Policija je objavila snimke aerodroma koji pokazuju Lahrauija sa naočarima i bradicom u svetloj jakni i sa crnim šeširom kako gura kolica na kojima je velika crna torba. Detonatori su bili sakriveni u rukavicama terorista.

Nadžim Lahraui, rođen 18. maja 1991. godine u Belgiji, bio je poznat policiji kao fanatik Islamske države, a živeo je pod lažnim imenom. Pre tri godine bio je u Siriji, ali je uspeo da se vrati u Evropu sa novim identitetom, prevarivši službe bezbednosti. Studirao je mašinstvo na Institutu u Šaerbeku, međutim, posle diplomiranja uputio se u Siriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track