TROFEJNI KLUB U PROBLEMIMA: Hoće da unište naš rvački klub

Trener Vojislav Varagić tvrdi

TROFEJNI KLUB U PROBLEMIMA: Hoće da unište naš rvački klub

Ostali sportovi -

Za 30 godina niko nije platio trening kod nas, a danas imamo 50 članova, tvrdi osnivač i dugogodišnji trener kluba Vojislav Varagić

Trofejnom rvačkom klubu „Nikola Tesla“ iz Obrenovca, koji postoji više od 30 godina, i u kome je među prvima trenirao i predsednik ove opštine Miroslav Čučković, preti propadanje jer lokalne vlasti više ne žele ni dinar da ulože u njega.Ovo za Kurir tvrdi osnivač i dugogodišnji trener kluba Vojislav Varagić, koji kaže da su sve do 2016. godine imali redovne prihode od „eko-dinara“ koji je uplaćivala Opština Obrenovac, a koji su trošeni na plaćanje računa, kupovinu rekvizita, trenerki i zdravstvene preglede dece.- Onda je 2016. godine u jednom špajzu osnovan privatni klub kako bi bio pandan našem klubu. Tada prihodi od „eko-dinara“ postaju prvo neredovni i nepotpuni, da bi ove godine potpuno nestali, a Opština Obrenovac finansira samo taj klub. Za 30 godina niko nije platio trening kod nas, a danas imamo 50 članova. Ovde može da dođe apsolutno svako, imamo 10 selekcija, od predškolskog do seniora, i zato ne razumem zašto hoće da nas unište - kaže Varagić za Kurir.Prema njegovim rečima, obraćao se za pomoć i državnim institucijama i institucijama lokalne samouprave, ali kaže da ih „nisu ni uzeli u razmatranje“.- Ovaj klub je nekad osnovao sindikat JP TE „Nikola Tesla“, ali TENT je sada mrtvo slovo na papiru, a svu nadležnost preuzeo je Grad Beograd. Simptomatično je da se isti scenario događa sa svim klubovima koji je osnovao TENT - objašnjava Varagić.J. P.

Miroslav ČučkovićUPLATE SVIMA STIŽU REDOVNOPredsednik opštine Miroslav Čučković kaže:- Opština ima „eko-dinar“, jedinstven projekat u kojem svi sportski klubovi koji imaju takmičarsku aktivnost dobijaju mesečno 2.000 dinara po detetu. Mi odlazimo na treninge i proveravamo da neko nije fiktivno prijavljen. Nema govora da je klub „Soko“ osnovan kako se novac ne bi dao Varagiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track